Ny Golf: De første bildene

Volkswagen Golf er Norges nest mest populære bil gjennom tidene, kun slått av sin stamfar Bobla. Om fire måneder lanseres femte generasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Golf, også kalt Golf IV, kom på markedet i 1997 og har altså ikke vært på markedet i mer enn seks år. Vanligvis skjer modellbyttene etter sju eller åtte år, men så lenge tok ikke Volkswagen sjansen på å vente denne gangen. Golf er nemlig Volkswagen-konsernets viktigste bil. Helt siden starten i 1974 har bilen solgt svært godt, ikke minst her i landet hvor Golf en rekke ganger har erobret tittelen "Norges mest solgte bil".

Mondeo og Corolla

Men i 2001 måtte Golf se seg slått av slektningen Volkswagen Passat og dennes hovedkonkurrent Ford Mondeo. Og i 2002 seilte erkekonkurrenten Toyota Corolla opp som Norges mest solgte bil, mens Golf igjen måtte nøye seg med bronsemedaljen, etter Passat. I år er situasjonen enda verre, ved utgangen av juni var Golf henvist til en niendeplass på listen over Norges mest populære biler.

Utseendet med seg

Men neste år skal nok konkurrentene få merke at Golf ikke gir seg så lett. I november kommer nemlig femte generasjon. Og etter bildene å dømme har den nye Golfen utseendet med seg. For selv om Golf V bærer mye av forgjengeren i seg, kjennetegnes den av en del detaljer som gir den en langt mer moderne fremtoning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer