Ny GTi fra Peugeot på vei

Foreløpig er det en konseptbil, men alt ligger nå til rette for at nye Peugeot 208 kommer som GTi-versjon.

Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler, og 208 GTi blir etter alt å dømme nestemann ut
Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler, og 208 GTi blir etter alt å dømme nestemann ut Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler. Spesielt kjenner nok mange 205 GTi, mens det i senere år er 206 RC og 207 RC som har gjort seg mest bemerket. Også en større variant, 308 GTi, finnes i dag.

Nå er det imidlertid 208 GTi det dreier seg om. 208 er Peugeots nye småbil som om kort tid overtar for 207. Bilen får sin offisielle debut på bilutstillingen i Genève neste måned. Der kommer den til å stå sammen med 208 GTi Concept.

Virker ferdig

Det er neppe mye som skiller dette fra en kommende produksjonsversjon, selv om Peugeot foreløpig ikke sier noe om når den etter alt å dømme skal komme. Men konseptbilen vitner om et produkt som ikke er langt unna.

Mener alvor

Designmessig har man tatt de grepene man som regel tar med biler som dette. Det betyr sportslige detaljer som store felger med lavprofildekk, en hekkspoiler, tøffere front, emblemer og et understell som virker å ligge litt tettere mot veien. Sporvidden er i tillegg økt med 36 millimeter både foran og bak og bilen er utstyrt med store bremseskiver (302 millimeter foran og 249 bak), så Peugeot mener nok alvor med denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer