Elektrisk ID.Buzz

Ny «hippie-buss» neste år

Den såkalte «hippie-bussen» et av VWs mest kjente ikoner. Neste år ruller en ny, kul buss ut på veien - denne gang på strøm.

NY OG GAMMEL: Nye, elektriske ID.Buzz ved siden av den ikoniske "hippie-bussen" fra 1960-tallet. Teknologien er svært forskjellig, men kulhetsfaktoren høy på begge. Video: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2017 ble en VW DeLuxe Samba med 21 vinduer solgt på Barrett-Jackson auksjon i Scottsdale, Arizona, for den nette sum av 302 500 dollar – rundt 2,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Disse bilene vil for alltid forbindes med sol, hav, California og hippie-bevegelsen - derfor har den også fått tilnavnet «hippie-buss».

Når VW nå skal ut på markedet med en ny elektrisk minibuss, liker fabrikken å sammenlikne den med den gamle bussen som ble bygget fra 1950.

Varebil og familiebil

Utseendet til konseptmodellen som VW her viser fram, er også skikkelig kult.

Hvor mye som forandres før den kommer på veien, er imidlertid usikkert, men det er lov å håpe på at det ikke blir så mye.

Planen er uansett at VW ID. Buzz, som den heter, skal lanseres både som varebil og stor familiebil, akkurat som originalen.

Foreløpig er ikke mye kjent om teknologien i bilen, bortsett fra at den blir elektrisk.

Rekkevidde på 600 kilometer

Det er også klart at den skal bygges på den samme plattformen som VW ID. 4 som allerede er på plass i Norge. Den kommer både med to- og firehjulstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.