Ny Honda - inspirert av BMW?

Honda lanserer en stor kombi-versjon av Accord.

2010 Honda Accord Crosstour.
2010 Honda Accord Crosstour. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda-kunder som på den ene siden har hatt lyst på en SUV av typen CR-V, men på den annen side synes sedan- eller stasjonsvognen Accord er stilig og tøff, skal få muligheten til å velge et kompromiss.

CUV

Det dreier seg om denne nye modellen, Honda Accord Crosstour. Honda kaller den en CUV for Crossover Utility Vehicle, og konseptet er sammenlignbart med det BMW nylig lanserte i form av 5-serie GT. Bilen er høyere enn Accord og har en kombi-bakluke. En kraftigere utseende front med en ganske aggressiv grill gjør den mer "tøff i trynet".

Praktisk og kjøreglad?

Med denne bilen uttaler Honda at de ønsker å appellere både til de som tiltrekkes av merkes satsning på kjøreglede, men som også føler behov for en viss type funksjonalitet man finner i det amerikanerne definerer bredt som "light trucks" og som omfatter SUVene.

Det har Honda greid med denne moderne tolkningen av CUV-konseptet, påstår Erik Berkman, som er visepresident hos Honda i Nord-Amerika.

Honda Accord Crosstour skal lanseres for publikum den 6. oktober og vil da være posisjonert øverst i Accord-rekken - men i denne omgang kun i det amerikanske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.