Ny Honda-hybrid utfordrer Prius

Honda er i ferd med å utvikle en ny konkurrent til hybridbilen Toyota Prius. Det viser disse bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Hybridbiler har vært en suksesshistorie for Toyota og Lexus. Men også Honda har vært tidlig ute. Allerede i 1998 kom den lille raringen Insight på markedet. Dette var en slags liten sportskupé med både bensinmotor og elektrisk motor.

Civic Hybrid

Men Insight var for liten og spesiell for de fleste, og derfor har man også satset på en litt større sedan med navn Civic Hybrid. Denne bygger på en del av teknikken fra forrige generasjon Civic og er på grunn av sine kompakte sedanformer ikke spesielt godt tilpasset norske kjøpere.

Ny kombi

Nå er det imidlertid på vei en helt ny modell som ligger an til å gjøre det bedre ikke minst her til lands. Grunnen til det er for det første at den vil bli en femdørs kombi, den klart mest solgte karosseriløsningen i kompaktklassen. For det andre vil den trolig bli billigere enn dagens Civic Hybrid, som den etter alt å dømme vil erstatte, i alle fall i Norge.

250.000?

Sistnevnte koster i dag fra snaut 270.000 kroner. Det er omtrent det samme som Toyota Prius, som da har en kraftigere motorpakke. Grunnen til at man vil klare å redusere kostnadsnivået er at man trolig i all hovedsak vil videreføre dagens drivlinje fra Civic Hybrid. Det betyr sparte kostnader og trolig lavere priser til kundene. Tør vi tippe på en pris i underkant av 250.000?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer