Ny Honda-hybrid utfordrer Prius

Honda er i ferd med å utvikle en ny konkurrent til hybridbilen Toyota Prius. Det viser disse bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Hybridbiler har vært en suksesshistorie for Toyota og Lexus. Men også Honda har vært tidlig ute. Allerede i 1998 kom den lille raringen Insight på markedet. Dette var en slags liten sportskupé med både bensinmotor og elektrisk motor.

Civic Hybrid

Men Insight var for liten og spesiell for de fleste, og derfor har man også satset på en litt større sedan med navn Civic Hybrid. Denne bygger på en del av teknikken fra forrige generasjon Civic og er på grunn av sine kompakte sedanformer ikke spesielt godt tilpasset norske kjøpere.

Ny kombi

Bilen ser ganske stor ut, men det er likevel etter alt å dømme snakk om en utfordrer til Prius i kompaktklassen eller nedre mellomklasse
Bilen ser ganske stor ut, men det er likevel etter alt å dømme snakk om en utfordrer til Prius i kompaktklassen eller nedre mellomklasse Vis mer

Ny Honda-hybrid utfordrer Prius

 1. Store bilder


Nå er det imidlertid på vei en helt ny modell som ligger an til å gjøre det bedre ikke minst her til lands. Grunnen til det er for det første at den vil bli en femdørs kombi, den klart mest solgte karosseriløsningen i kompaktklassen. For det andre vil den trolig bli billigere enn dagens Civic Hybrid, som den etter alt å dømme vil erstatte, i alle fall i Norge.

250.000?

Sistnevnte koster i dag fra snaut 270.000 kroner. Det er omtrent det samme som Toyota Prius, som da har en kraftigere motorpakke. Grunnen til at man vil klare å redusere kostnadsnivået er at man trolig i all hovedsak vil videreføre dagens drivlinje fra Civic Hybrid. Det betyr sparte kostnader og trolig lavere priser til kundene. Tør vi tippe på en pris i underkant av 250.000?

115 hester

For de som ikke kjenner så godt til dagens Civic Hybrid kan vi opplyse om at denne har en 1,3-liters bensinmotor, samt en elektrisk motor på 20 hester. Den samlede ytelsen er på 115 hester og 167 newtonmeter. Som en halvsprek 1,6-liter, med andre ord.

Lavere forbruk?

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Til tross for at teknologien i all hovedsak videreføres, regner vi likevel med at Honda vil foreta en finpussing av forbruk og utslipp slik at dette synker til litt under dagens Civic Hybrids 0,46 liter og 109 gram CO2.

Insight

Når det gjelder navnevalg tror vi at man vil gå for det gamle hybridnavnet Insight, slik de fleste ryktespinnerne på internett virker å være enige om.

Til våren

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Debuten vil trolig skje på Detroit-utstillingen i januar neste år. Men allerede i høst, på Paris-utstillingen i oktober, vil man etter hva vi erfarer vise en konseptbil. Nye Insight er altså ikke langt unna. På det norske markedet kommer den allerede våren 2009.

Også ny Prius

At Insight skal presenters på Detroit-utstillingen i januar er litt interessant, ettersom erkekonkurrenten Toyota Prius også skal vises i helt ny utgave her. Denne blir trolig en mer avansert bil som ligger an til å få både plug-in-teknologi og litium-ion-batterier.

 • Store bilder har du her.
 • Vi har testet forrige Insight.
 • Vi har testet Civic Hybrid.
 • Vi har testet Toyota Prius.
 • Her finner du mer Honda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer