Ny hybridkupé klar for Norge

Hondas nye hybridkupé CR-Z representerer noe nytt og mer ungdommelig i hybridsegmentet. Prisen er 277.000 kroner.

Honda CR-Z blir vesentlig sportsligere enn storebror Insight  Foto: Honda
Honda CR-Z blir vesentlig sportsligere enn storebror Insight Foto: Honda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CR-Z har ligget i kortene lenge hos Honda og nå er den altså straks klar for det norske markedet. Designen avslører at Honda har hatt klart sportsligere ambisjoner med denne bilen enn med hybrid-storebror Insight. Det reflekteres også i de teknologiske løsningene.

Fleksibel

Mens Insight har en 1,3 liters bensinmotor på 88 hester, har CR-Z en 1,5-liter med 114 hestekrefter. Elmotoren er imidlertid ganske beskjeden og yter maksimalt 14 hestekrefter og 78 newtonmeter. Den samlede ytelsen ligger på 124 hestekrefter og 178 newtonmeter, nok til å akselerere den lille bilen fra 0-100 på 9,7 sekunder. Maksimalt dreiemoment er for øvrig tilgjengelig allerede fra lave 1.500 omdreininger, hvilket indikerer at vi snakker om en motorpakke som er fleksibel over et bredt register.

Ingen CO2-vinner

Forbruksmessig er imidlertid CR-Z dårligere enn Insight. Blandet kjøring krever 0,5 liter per mil og CO2-utslippet ligger på 117 gram. Til sammenligning slipper Insight ut 101 gram og klasselederen Toyota Prius 89 gram.

Manuell girkasse

For å understreke bilens sportslige profil har man valgt å satse på en manuell sekssteget girkasse, i motsetning til de trinnløse variantene som er vanlig i hybridbiler. Honda hevder å være først med dette i verden og det skal bli interessant å se hvordan dette fungerer i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer