Ny Hyundai Accent

2006-modellen av Accent er blitt presentert i New york, et sikkert tegn på viktigheten av det amerikanske markedet for Hyundai.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tydelig at Hyundai jobber hardt for tiden. Flere nye modellanseringer i det siste (Grandeur og nye Sonata), vitner om et ambisjonsnivå som er blitt lagt et hakk høyere. Mer tidsriktige produkter, svært konkurransedyktige priser og kraftig fremgang på kvalitet rettferdiggjør dette. USA-markedet er nøkkelen til Hyundai-konsernets (inklusive Kia) målsetning om å bli en av verdens fem største bilprodusenter innen 2010. Det er dermed logisk at New York-utstillingen var lanseringsplattform for nye Accent.

Større

Accent skal fortsatt være det prisgunstige kompaktbilalternativet fra produsenten. Om man med dagens versjon kan nøle mellom å plassere den i kompaktsegmentet snarere enn småbilsegmentet, er ingen tvil mulig med den nye generasjonen. Den tar klart sikte på å konkurrere med biler i Golf-klassen. Alle dimensjoner øker; lengden til 4,28 meter, bredden til 1,694 meter og høyden til 1,47 meter. Det at høyden har økt med hele 7,6 centimeter samtidig som at akselavstanden er blitt 2,5 meter, dvs. en økning på 5,8 centimeter, gjør bilen mye mer rommelig innvendig. Da samtidig bagasjeromsvolumet har økt betraktelig, ser dette ut til å være blitt en svært familievennlig kompaktbil hva angår plass. Bilen kommer i første omgang kun som fire-dørs sedan med ett utstyrsnivå (GLS i USA).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer