Ny italiensk skjønnhet

Skjønnhetskonkurransen på Villa d'Este ble i år lagt enda mer merke til enn vanlig.

Publisert
Sist oppdatert

En av årsakene var den oppsiktsvekkende BMW-prototypen M1 Hommage, som vi tidligere har omtalt. To andre var det Carrozzeria Touring fra Milano som sto for.

Fart og eleganse

Italiensk bilindustri står fortsatt for noen av de både råeste og peneste bilene som kan fås kjøpt for penger. Produsentene inspirerer til kreativitet takket være stolte tradisjoner innen design, og blant aktørene som utviser slik kreativitet finner vi karosserimakeren Carrozzeria Touring i Milano.

Ærverdig

Dette er en gammel og ærverdig bedrift som nylig ble vekket til live igjen av noen ildsjeler og som nå eies av det nederlandske selskapet Zeta Europe BV. Den står bak to nye Maserati-versjoner som det kunne vært artig å se innlemmet i det offisielle programmet etterhvert.

Snerten og lett

Den ene er en toseters snerten sportsbil i beste berlinetta-tradisjon og med moderne-klassisk linjeføring som minner om Pininfarinas kreasjoner på 50-tallet. Som seg hør og bør fra en Touring-kreasjon er den også en lettvekter - Superleggera. Linjeføringen er ført i pennen av den lovende belgiske designeren Louis de Fabribeckers. Bilens fulle navn er Touring A8GCS Berlinetta Superleggera, og den skal visstnok ikke veie særlig mer enn 1,2 tonn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer