Ny Jaguar XK avslørt

Bilen ble "funnet" i Cape Town i Sør-Afrika, og som dere kan se er den svært lik ALC (Advanced Lightweight Concept) som ble vist i Detroit på begynnelsen av året.

Publisert
Sist oppdatert

Dette ser ut som en fin bil, og den har fått mange av de samme linjene som de nye Aston Martin-modellene (DB9 og V8 Vantage) har. Den har også, som vi trodde, mange likhetstrekk med ALC som ble vist i Detroit. Hvis ALC-navnet, hvor L står for Lightweight, ikke bare er tull, vil også ny XK ha vært igjennom en slankekur før den blir lansert på markedet. Det vil gjøre godt for ytelsene.

Basis er XJ

Plattformen skal være den samme som brukes på XJ, men for å passe til en mer sportslig bil vil akselavstanden være kortere. Videre blir det tre motorer denne gangen. Innstegsmodellen blir en V8 med 3,5-liters slagvolum og 255 hestekrefter. Videre i programmet finner vi en 4,2-liter med 300 hestekrefter, og på topp kommer en kompressorladet motor med 400 hestekrefter. Alle disse motorene finnes også i XJ. Samtlige motorer vil antagelig også bli koblet til sekstrinns automatgirkasser. De som sikler etter en V12 må nok pense over mot Aston Martin.

2006

Nåværende Jaguar XK8 vil holde koken en stund til. Den nye modellen vil vises i Frankfurt til høsten, både som kabriolet og kupé, og leveringer vil starte tidlig i 2006. Kompressormotoren kommer litt senere enn resten av utvalget og vil være tilgjengelig fra høsten 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.