Ny Jaguar "XK"

Førpremière: stilrent og kraftfullt fra Jaguar.

Publisert
Sist oppdatert

Jaguar XK8 nærmer seg ubønnhørlig slutten på sin karriere. Det var derfor med stor interesse vi nylig mottok informasjon og bilder av bilen som etter all sannsynlighet vil ta over med det ambisiøse mål å videreføre og styrke merkets tradisjon innen den spesielle kategorien elegante sportsbiler.

Bebuder oppfølger til XK8

Formgivningen er ved Ian Callum, stilskaperen bak forgjenger XK8 men også designer av Aston Martins DB7 og DB9. Det er da heller ikke vanskelig å se slektskapet mellom sistnevnte modell og ALC, særlig i profil.

Bilens struktur og plattformer er, i likhet med den nye XJ, av aluminium. Det vil gi en vektbesparelse i forhold til nåværende modell. Kraftkildene kan forventes å bli basert på de eksisterende V-8 motorene på 4,2 liter man idag finner i S-type, XK- og XJ-modellene. Det antydes en toppversjon som vil kunne nærme seg 300 km/t i topphastighet og gjøre unna 0-100 på omlag fem sekunder.

Betydning for Jaguars identitet og fremtid

I sine uttalelser til pressen overgikk administrerende direktør Greenwell, daglig leder Boerio og designsjef Ian Callum hverandre i visjonær poesi. De presenterte blant annet bilen som en retur til Jaguars ”kjerneverdier” og en inkarnasjon av en ny generasjon biler fra produsenten, en verdig arvtager etter modeller som XK 120 og E-type. Som et (paradoksalt) symbol på fornyelse skal bilen ifølge ledelsen gi et klart signal om at ”Jaguars fremtid starter nå” (!) Den betegnes som ”ambisiøs og eksklusiv”; som ”en melding til verden om at Jaguar står klar til å ta et nytt sprang inn i fremtiden”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer