Ny James Bond-bil: Aston Martin DB10

I 50 år har Aston Martin vært James Bonds oftest foretrukne bilmerke. Det må feires.

NY STIL: Silhuetten kan minne om dagens sportsbiler fra Aston Martin, men designen er et brudd med stilen vi kjenner fra de fleste Aston-modeller i dag. DB10 er laget spesielt for den kommende James Bond-filmen - Spectre. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
NY STIL: Silhuetten kan minne om dagens sportsbiler fra Aston Martin, men designen er et brudd med stilen vi kjenner fra de fleste Aston-modeller i dag. DB10 er laget spesielt for den kommende James Bond-filmen - Spectre. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med produsentene bak James Bond-filmene, viste Aston Martin nylig frem denne nye og oppsiktsvekkende modellen, som har fått navnet DB10.

DB10 er et navn vi har ventet på en stund - vi spekulerte omkring det våren 2012, men da var det nye Vanquish som var i emning.

Et vanlig syn vil den imidlertid ikke bli.

Kun 10 eksemplarer!

Aston Martin DB10 er blitt utviklet spesielt for neste James Bond-film, der den vil være Daniel Craigs teknologi-partner. Dette er jo blitt tradisjon og det hele begynte i 1964 med det som er blitt regnet som verdens mest berømte bil.

DB10 skal produseres i kun ti eksemplarer og har som oppgave å vise i hvilken retning designerne ser for seg at Aston Martin-stilen vil bevege seg fremover.

Det var i grunnen på tide det kom en endring, selv om det har vært bred enighet om at Aston Martin har hatt noe av det mest vellykkede innen design i bilverdenen i nyere tid.

Les mer om Aston Martin på Dinside!

Bryter med historien

Marek Reichman er designsjef hos Aston Martin har kommet frem til formspråket vi ser her i samarbeid med Bond-regissør Sam Mendes. Linjeføringen har den generelle fasongen til dagens V8 Vantage og V12 Vantage, men detaljutformingen er vesentlig annerledes og utgjør et klart brudd med den berømte Aston-stilen fra de siste 20 årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer