Ny kabriolet for vinter som sommer

Mercedes presenterer fjerde karosseriversjon av nye E-klasse: En kabriolet for alle årstider.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes understreker i sin presentasjon av den nye modellen at de var først ute med vindstopper i sin SL-modell allerede i 1989. I 2004 introduserte de så det såkalte luftskjerfet ("airscarf"), som blåser varm luft i nakkeområdet.

Varmluft-lue!

Med årets fjerde og siste E-klassenyhet, kabrioleten med klassisk stofftak, presenteres Aircap (luft-lue), som i tillegg til nakkeområdet beskytter det øvrige hodet ved at turbulensen reduseres betydelig; likeledes - ifølge Mercedes - luftstrømmene bakfra. Luftskjerf, luftlue... Hvor skal det ende?

For sarte vintercab-entusiaster?

Det skal presiseres at for de som foretrekker en mer ekte kabrioletopplevelse er begge de smarte oppfinnelsene ekstrautstyr og altså på ingen måte en obligatorisk del av Mercedes-cab-opplevelsen. For de mer fintfølende - og kanskje for en god del andre - er det imidlertid en måte å forlenge kabrioletsesongen på. Og der har nok Mercedes et godt poeng her i landet.

Tykt stofftak

I tillegg kommer kabrioleten med et elektrisk drevet stofftak som skal være både akustisk og klimatisk svært godt isolert. Det borger en tykkelse på mer enn to centimeter for. I det øvrige kommer den åpne E-klassemodellen med det meste av det avanserte sikkerhets- og assistanseutstyret som er blitt utviklet de siste årene, deriblant tretthetsvarsleren, basert på sensorer i rattet, som er standard. For første gang introduserer Mercedes også hodekollisjonsputer i en kabriolet, noe Volvo var først ute med i dagens generasjon C70.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer