Første biler i september

Ny kineser med 1000 km rekkevidde

Et nytt kinesisk elbil-merke er på vei til Norge. Deres nyeste bil vil få en rekkevidde på opptil tusen kilometer, og på en byttestasjon kan du få nytt, fulladet batteri på tre minutter.

TESLA-KONKURRENT: Med lang rekkevidde og mulighet for å byttet batteri i stedet for å lade, er Nio ET7 en av de mest spennende elbil-nyhetene i år. Foto Nio
TESLA-KONKURRENT: Med lang rekkevidde og mulighet for å byttet batteri i stedet for å lade, er Nio ET7 en av de mest spennende elbil-nyhetene i år. Foto Nio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nio er i ferd med å bygge opp en egen organisasjon i Norge som det første markedet i Europa.

Den store SUV-en ES8 er den første bilen i Norge. Elbilen får et batteri på 100 kilowattimer (kwh) og en rekkevidde på 500 kilometer.

De første bilene skipes til de første norske kundene i september, omtrent samtidig som den første forhandleren åpner i Oslo.

Rekkevidde på tusen kilometer

Enda mer spennende er kanskje Nio ET7 - en stor sedan på over fem meter som i første rekke blir en konkurrent til Tesla Model S.

Den er ikke klar for Norge før neste år.

Standard-utgavene får batterier på 70 og 100 kwh, men den skal også komme med et batteri på 150 kwh som gir rekkevidden på rundt tusen kilometer, ifølge tester i Kina.

Trolig blir rekkevidden litt kortere etter den strengere europeiske WLTP-testen.

ET7 kommer med to motorer, én foran og én bak, på til sammen 652 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er oppgitt til 850 Nm, og 0–100 kilometer i timen skal ta 3,9 sekunder.

Intelligent og selvkjørende

Ifølge Nio-grunnlegger og sjef Wlliam Li har bilen utstyr som skal gjøre den nærmest selvkjørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer