Ny kombikupé fra Mitsubishi

Den nye Lancer-familien erstatter både forrige Lancer, Carisma og Galant.

Publisert
Sist oppdatert

Siste generasjon Mitsubishi Lancer har nå vært på markedet i flere måneder og har skaffet merket en del nye kunder, men i et relativt begrenset antall da den kun har vært tilgjengelig som firedørs sedan.

Navnet er Sportback

Nå er imidlertid nye Lancer, som plasserer seg i mellomklassens nedre sjikt hva angår dimensjoner, også tilgjengelig som kombikupé. Sedanen heter Lancer Sports Sedan; femdørsversjonen har fått navnet Lancer Sportback.

Merke i fremgang

Mitsubishi har hatt en god del fremgang i Norge den seneste tiden, både med den smarte og fleksible lille Colt og særlig med SUVen Outlander som er en av de ledende bilene i sin klasse. Men i forhold til sine glansdager rundt årtusenskiftet, da merket herjet i mellomklassen med Lancer, Carisma og Galant, er det fortsatt en del vei å gå for den litt spesielle japanske bilprodusenten.

Skiller seg ut

Mitsubishi håper at den nye Lancer-familien skal hjelpe dem videre på denne veien. Merket har en relativt ny og rasjonalisert produktfilosofi som bygger på global plattform, særegen design og "mye bil for pengene". Sånn sett kommer den nye Sportback-versjonen av Lancer og føyer seg inn i denne logikken med sitt tøffe frontparti og sin relativt bratte bakluke som man forbinder mer med kompaktklassen enn med mellomklassen. Slik sett minner bilen en god del om forrige generasjon Saab 9-3 kombi-kupé. Noen direkte sammenlignbar bil er det i dag vanskelig å finne på markedet, og det er nok til en viss grad fordi nye Lancer skal appellere både til kundegrupper som tidligere valgte Lancer (forrige generasjon), Carisma og Galant. Det blir en tøff jobb for nykommeren, men ikke umulig, da den bærer i seg elementer fra de tre nevnte modellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer