Ny kompakt familiefrakter fra Peugeot

Forgjengeren 307 SW var en suksess. Derfor endrer man ikke oppskriften nevneverdig når etterfølgeren basert på nye 308 kommer.

Publisert
Sist oppdatert

308 SW er ikke noen fullblods fleksibil, men den har helt klart visse elementer hentet fra den etter hvert så populære bilklassen. Utvendig, og fra førerplassen, virker 308 SW som en relativt ordinær stasjonsvognutgave av 308. Men innvendig finner man likevel flere fleksible elementer som gjør livet lettere å leve for småbarnsfamilien.

Fleksibel

Først og fremst gjelder det seteløsningene. For 308 SW er nemlig en syvseter, eller i alle fall en 5+2, dersom du bestiller en bakre seterad. De midterste sitteplassene består av tre individuelle seter som kan justeres både i lengde- og høyderetning. Dessuten kan du reorganisere setene ved å plukke ut og flytte de du eventuelt ikke har bruk for. Setene i midten kan om ønskelig for eksempel plasseres på tredje rad, uten at vi helt skjønner poenget med dette når stolene uansett er identiske. Dersom du ikke har bruk for tre rader, kan du enten legge de bakerste setene ned eller fjerne dem helt. Lasteflaten blir i førstnevnte fall flat.

Større

Hvordan har man så fått til dette i en såpass kompakt bil? For det første har man økt lengden med drøyt 22 centimeter sammenlignet med vanlige 308. 10 av disse ekstra centimeterne befinner seg mellom frem- og bakhjulene. I tillegg har overhenget bak økt. Resultatet er en bil som også har vokst drøye syv centimeter sammenlignet med forgjengeren 307 SW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer