Ny kupé fra Hyundai

Som ventet er Hyundai snart på banen med en ny stor kupé.

Publisert
Sist oppdatert
Mulighetene for at vi får se denne bilen her i Europa neste år er ganske gode...


Navnet blir Genesis Coupé og det låter kanskje kjent for en del av dere. Genesis er en stor sedan som nettopp har kommet i salg på hjemmemarkedet i Sør-Korea og i Kina. På det nordamerikanske markedet vil den være klar en gang i løpet av sommeren. Hit til Europa er det foreløpig usikkert om bilen kommer i det hele tatt.

Stor og kraftig

Ny kupé fra Hyundai

Ny kupé fra Hyundai

 1. Store bilder


Kupeen er en litt annen historie, men også den vil være raust dimensjonert med en lengde på rundt 470 centimeter. Motoralternativene blir trolig heller ikke helt ulike. Foreløpig er ingenting offisielt, men ryktemakerne på nettet virker å være ganske enige i at tre alternativer blir tilgjengelige, med en firesylindret turbomotor på omkring 215 hester som minstemann. Videre oppover kommer det også en 3,8-liters V6er med rundt 300 hester og en toppmodell med en V8er på et stykke under 400 hestekrefter. Fremdriften skjer for øvrig nærmest selvsagt via bakhjulene.

Tøff

Ny kupé fra Hyundai


Designmessig er bilen ganske lik sin konseptforgjenger. Og alt i alt må vi si at Hyundai-designerne har vært relativt friske med linjeføringen. Legg spesielt merke til knekken på vinduslinjen helt bakerst. Proporsjonene er klassisk kupé og ikke helt ulike en del av konkurrentene på det amerikanske markedet.

Trolig ikke Coupé-erstatter

Sammenlignet med Hyundai-lillebror som bare heter Coupé blir Genesis Coupé klart større og også betydelig mer eksklusiv. Det er derfor lite trolig at denne bilen vil erstatte dagens Coupé som det for øvrig går en del av på norske veier.

Neppe til Norge

Ny kupé fra Hyundai


Hyundai Genesis Coupé skal vises på bilutstillingen i New York som åpner 21. mars. Mulighetene for at vi får se denne bilen her i Europa neste år er ganske gode, men vi tipper markedet blir for lite i Norge. Med over 200 hestekrefter blir Genesis Coupé trolig for dyr for norske nybilkjøpere, men man skal aldri si aldri.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Hyundai-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer