Ny kupé fra Hyundai

Som ventet er Hyundai snart på banen med en ny stor kupé.

Publisert
Sist oppdatert

Navnet blir Genesis Coupé og det låter kanskje kjent for en del av dere. Genesis er en stor sedan som nettopp har kommet i salg på hjemmemarkedet i Sør-Korea og i Kina. På det nordamerikanske markedet vil den være klar en gang i løpet av sommeren. Hit til Europa er det foreløpig usikkert om bilen kommer i det hele tatt.

Stor og kraftig

Kupeen er en litt annen historie, men også den vil være raust dimensjonert med en lengde på rundt 470 centimeter. Motoralternativene blir trolig heller ikke helt ulike. Foreløpig er ingenting offisielt, men ryktemakerne på nettet virker å være ganske enige i at tre alternativer blir tilgjengelige, med en firesylindret turbomotor på omkring 215 hester som minstemann. Videre oppover kommer det også en 3,8-liters V6er med rundt 300 hester og en toppmodell med en V8er på et stykke under 400 hestekrefter. Fremdriften skjer for øvrig nærmest selvsagt via bakhjulene.

Tøff

Designmessig er bilen ganske lik sin konseptforgjenger. Og alt i alt må vi si at Hyundai-designerne har vært relativt friske med linjeføringen. Legg spesielt merke til knekken på vinduslinjen helt bakerst. Proporsjonene er klassisk kupé og ikke helt ulike en del av konkurrentene på det amerikanske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer