Ny kupé fra Maserati: Her er Granturismo!

Maserati er en erfaren produsent i det såkalte GT-segmentet. Nye Maserati Granturismo føyer seg pent inn i rekken av store, raske og luksuriøse kontinentalkryssere med et sportslig preg laget av den fyrige italienske bilmakeren.

Publisert
Sist oppdatert

Granturismo fortsetter i samme spor som forgjengeren Coupé. Og akkurat navnevalget er litt overraskende. Vi, og flere med oss, hadde trodd at den nye modellen skulle videreføre navnet Coupé også i denne generasjonen. Oppskriften er imidlertid den samme med frontmontert V8'er som sitter langt bak i motorrommet, bakhjulsdrift, et luksuriøst interiør og en lidenskapelig design. I tillegg lover Maserati en sportslig og involverende kjøreopplevelse, ikke utenkelig når man ser på Maseratis andre modeller.

Pininfarina

Designen er utført av Pininfarina, og viderefører og fornyer italienernes formspråk på en elegant måte. Fronten er klart Maserati-preget og linjene for øvrig typisk for frontmotoriserte og europeiske sportsbiler. Innvendig preger det røde skinnet og den høye midtkonsollen den intime kupeen. Baksetene er nok i overkant trange for voksne mennesker, men kan fungere for barn eller som nødseter på korte turer. I praksis blir det nok likevel hovedsakelig bagasje som finner veien inn bak de dype forsetene.

Automatkasse

Motoren stammer fra Ferrari og måler 4,2 liter i slagvolum, fordelt på åtte sylindre. V8'eren yter 405 hestekrefter og er kombinert med en sekstrinns automatisk girkasse nylig introdusert i Quattroporte. Girkassen er av typen "adaptiv", det vil si at den tilpasser seg etter førerens aktuelle kjørestil, og er montert rett i bakkant av motoren og muliggjør en prosentvis vektfordeling på 49/51 frem/bak. Valget av girkasse er interessant siden luksussedanen Quattroporte nå tilbys både med en halvautomatisk, sekvensiell type og denne automatiske sekstrinnskassen. Den halvautomatiske kassen ble i sportsligste laget for mange av kundene som etterspurte en mer komfortabel kjøreopplevelse. Derfor er det verdt å bemerke at Maserati har gått for denne løsningen også i den mindre og mer sportsbilaktige Granturismo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer