Ny, laaaaang Rolls-Royce

Stimulert av det firmaet selv betegner som salgssuksess, kommer det nå en forlenget versjon av Rolls-Royce Phantom.

Publisert
Sist oppdatert

Rolls-Royce Phantom ble lansert i 2003 som første produkt fra merket under tysk "herredømme". BMW overtok nemlig det ærverdige britiske merket i 1998, og utstyrte den eksisterende modellen, Silver Seraph, som allerede har gått i glemmeboken hos mange, med BMW-utviklede motorer.

Håndbygget

Phantom håndbygges i Rolls-Royce's fabrikk i Goodwood i England, og er utstyrt med en 6,75-liters V12-motor som yter 460 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er på 720 Newtonmeter og akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på 5,9 sekunder. Dette er adskillig heftigere enn tidligere modeller fra merket, den gang man nøyde seg med den lakoniske uttalelsen: "tilstrekkelige ytelser"...

Allerede standard-versjonen er en meget lang bil (5,83 meter) men det viste seg å være behov for mer benplass for en del eksklusive kunder. Dermed blir nå den forlengede versjonen av "fantomet fra Goodwood" lansert. Når man ser bildet fra bakseteplassen får man inntrykk av at det er plass nok til å gjøre morgengymnastikken på vei til neste OPEC-konferanse - men det ville vel ikke være verdig nok for denne bilen. Den forlengede utgaven har fått 25 centimeter mer i lengden, og de går utelukkende til benplassen foran baksetet. Dermed blir lange Phantom mer enn seks meter lang og bikker over to og et halvt tonn i vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.