Ny Laguna: Heftig kamp i mellomklassen

Renault bruker design som et heftig våpen i kampen om mellomklassen, og bildene av det som på Renaultspråk har hatt kodenavn X74 taler vel sitt eget språk?

Publisert

Til neste år skjer det mye i det kanskje aller tøffeste segmentet. 16028">Opel oppgradererså å si alle motorene, Toyota har en 15564">ny Avensisi produksjon, Ford kommer med en 16247">ny og større Mondeo.

Og Renault tar mål av seg å ta en stor bit av kaka med nye Laguna -- en bil som har et design som får nesten alle andre biler i mellomklassen til å se kjedelige og trøtte ut.

Men det er flere som er i løypa: på Paris-utstilligen i slutten av måneden lanserer Citroën sin nye Xantia..

Større, men ikke sterkere

Renault Laguna II måler 458 (kombi) og 470 cm (stasjonsvogn). Dermed har kombiversjonen blitt 5 cm lengre, mens stasjonsvognen har blitt 7 cm lengre. Motoriseringen blir 1,6 og 1,8-litersmotorer med henholdsvis 110 og 120 hk, dette er de samme motorene som Renault oppgraderte flere modeller med tidligere i år.

En V6-er på 210 hk står også på programmet, men mer aktuelt for norske forhold er de to 1,9-liters dieselmotorene på 105 og 120 hk.

Teknsik sett skal Laguna få en del lekre godbiter, blant annet nøkkel-løs åpning av dører, særskilt interiørbelysning. DinSide kommer tilbake med flere detaljer om nye Laguna under vår dekning av Paris-utstillingen i slutten av denne måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer