Ny Lambo roadster

Lamborghini leverte denne spektakulære vogna på messa i Frankfurt. Reventon Roadster blir for de få.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lamborghini lar resten av verden holde på med sitt. De viser en ny superbil og lar de "andre" bekymre seg for miljø- og finanskrise.

Her er det praktisk talt full gass og det er rause tall Lamborghini oppgir for sin nye åpne racer. Reventon har en 6,5-liters V12-motor med 670 hestekrefter som sender deg av gårde fra 0 til 100 på 3,4 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 330 kilometer i timen.

Dyrt

Bare utseende og effekttall roper dyrt. Det er det også. Lamborghini sier de skal ha 1,1 millioner euro for den, og det er helt uten avgifter. Litt avhengig av CO2-utslipp regner vi med at motoravgiften strekker seg til drøye 2 millioner kroner og at merverdigavgiften blir opp mot 2,4 millioner. Totalt blir det cirka 9,5 millioner for bilen og 4,5 millioner i avgift - 14 til sammen.

Lav og bred

I virkeligheten er denne bilen helt utrolig å se på. Den har veldig mange knekker og vinkler og ser ekstremt slem ut. Den er også stor, hvis tenker i kvadratmeter. Den er 4.700 millimeter lang og 2.058 millimeter bred. I tillegg er den lav. Den er bare 1.132 millimeter høy, og på denne lave høyden skal det være plass til to personer. De sitter godt ute på sidene, sømmelig separert med en enorm sentertunnel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.