Ny Lamborghini Jota

Det knytter seg alltid spenning til nyheter fra Lamborghini. Murciélago har blitt gammel og skal nok byttes ut om ikke lenge.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2001 kom nyheten om at Diablo skulle erstattes av en ny bil. Den nye bilen het Murciélago og er oppkalt etter en okse.

The House of the Raging Bull, som Lamborghini også kalles, har vært flinke til å holde liv i gamle Murciélago, og bilen finnes nå i en rekke varianter både som kupé og roadster. Standardmodellen LP 640 finnes i begge varianter, mens LP 670 SV (SV eller SuperVeloce betyr superrask) kun finnes som kupé. Tallene i modellbetegnelsen forteller om antallet hestekrefter modellen har.

Nå er det full fart i Nord-Sverige, og en lav og hissig supersportsbil er sett mens den fyker rundt i snøføyka. Vi har fått Photoshop-mesterne i Automedia til å snekre sammen et bilde. Som vanlig når vi publiserer slike fabrikerte bilder trenger ikke dette nødvendigvis være helt riktig, men Automedia treffer ofte svært godt med sine spekulasjoner.

Jota

Lamborghini vil i tråd med tradisjonen bytte navn. I motsetning til Golf og Passat som har det samme navnet gjennom flere tiår bytter Lamborghini til nytt navn hver gang det kommer en ny modell.

Denne gangen går ryktet om at navnet skal bli Jota. Vi forbinder ikke noe spesielt med navnet bortsett fra at Lamborghini har brukt det som tilleggsnavn på spesialmodeller av Miura og Diablo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.