Ny Lamborghini Roadster

Concept S heter denne snertne roadsteren som Lamborghini presenterte i Genève. Den skal holde i hevd en viktig gammel tradisjon for merket.

Publisert
Sist oppdatert

Lamborghinis roadster-tradisjon måtte forsvares. De legendariske roadsterne 350 GTS og Miura (se sist i fotoalbumet), ventet på sin arvtager. På bilutstillingen i Genève viste merket frem den stilrene og originale studien vi kan beundre her, kalt "Concept S".

Basert på Gallardo

Design er ved Luc Donckerwolke, sjef for Lamborghini design-senter i Sant'Agata. Basis er den stilrene Gallardo, som Lamborghini faktisk selger en del av. Dette er en ekstrem-tolkning av konseptet Åpen Bil. Det er plass til to, og fører- og passasjerplassen er separert i to "celler" som gir bilen et futuristisk og aggressivt preg, samtidig som mellomrommet mellom de to plassene tjener som ekstra luftinntak for motoren som er montert bak setene.

I stedet for en tradisjonell frontrute er det en slags "vind-avviser" foran føreren, slik det var på de gamle monoplass-racerne. Videre har bilen et sentralt plassert speil som er elektronisk styrt, som vanligvis er skjult men kan kalles frem ved behov. Aerodynamikken ivaretas og optimeres med en frontspoiler og spoiler pluss diffusere bak.

Roadsteren er basert på Lamborghini Gallardo, den "lille" Lamborghinien som dukket opp i 2003 til merkets 40-årsjubileum. Motoren er en V10 med 90-graders sylindervinkel. Totalt slagvolum er på 5,0 liter og effekten 500 hestekrefter og dreiemomentet er 510 newtonmeter. På Gallardo gir dette en toppfart på 309 kilometer i timen og en akselerasjonstid fra 0-100 kilometer i timen på 4,2 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer