Ny Land Rover Freelander på vei

Automedia har knipset en såkalt "mule" eller ny modell i gammelt skall.

Neste generasjon Land Rover Freelander er her observert av Automedia under vintertesting. Den blir lettere, får nye motorer og nytt 4x4-system. Foto: Automedia
Neste generasjon Land Rover Freelander er her observert av Automedia under vintertesting. Den blir lettere, får nye motorer og nytt 4x4-system. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Land Rover og Range Rover skal vokse seg store fremover. Det krever nye modeller og, det krever flere modeller. I disse dager er den helt nye Range Rover fortsatt i lanseringsfasen, og i påsken får vi se den helt nye Range Rover Sport.

Snart er det også klart for en ny Land Rover Freelander, ettersom dagens utgave kom allerede i 2007. Selv om den har gjennomgått oppgraderinger underveis, så skal en helt ny utgave på veien i 2015. I 2014 får vi se den for første gang.

Hold deg fast - de får NI GIR!

Kjent plattform

Den nye Freelanderen skal bygges på den samme plattformen som dagens Range Rover Evoque, som igjen var basert på den eksisterende Freelanderen. Denne stammer igjen fra den tiden Ford var eiere. Den nye blir derimot lenger enn dagens utgave, blant annet for å kunne settes opp som en sjuseter. Dette krever også at bilen får en lenger akselavstand.

For å skille Freelander og Evoque ytterligere fra hverandre, så blir blant annet bakkeklaringen høyere på Freelander, og den ekstra størrelsen vil samtidig gi bedre plass innvendig.

Freelander inspirert av Evoque

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer