Nye priser på elbil-storselgeren

Ny Leaf med lang rekkevidde blir billigere

Utvider og oppgraderer modellprogrammet - også modellen med 40 kW-batteripakke.

LENGRE REKKEVIDDE: Denne kom bare litt over 17 mil i vinterkulda i fjor, men med ny batteripakke skal Leaf duge til adskillig lengre turer. Foto: Knut Moberg.
LENGRE REKKEVIDDE: Denne kom bare litt over 17 mil i vinterkulda i fjor, men med ny batteripakke skal Leaf duge til adskillig lengre turer. Foto: Knut Moberg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent var fenomenet Nissan Leaf Norges mest solgte bilmodell i fjor, noe som løftet Nissan til nye høyder. Leaf er for øvrig hittil mest solgte elbil både i Norge og i verden, og nylig passerte det globale salget 400.000 biler siden lanseringen i 2010.

Inkludert bruktimporterte biler, er det over 52.000 av disse som er blitt registrert i Norge - eller hver åttende Leaf!

Innsteg ned til 346.900

Som vi har skrevet om tidligere, ble det åpnet for forhåndssalg av den godt utstyrte introduksjonssutgaven med den lite sexy benevnelsen Leaf e+ 3.Zero Limited Edition med 62 kWt-batteri – med en prislapp på 373.000 kroner.

Nå utvides modellprogrammet til også å inkludere modell-nivåene N-Connecta og Tekna.

Det medfører ny og gunstigere innstegspris fra 346.800 kroner for utgaven med stort batteri (62 kWt). Frakt- og leveringsomkostninger kommer i tillegg.

BEDRE PAKKET: Motoren får 217 hester og batteriet er pakket bedre. Nå kan den også lades med 100 kW. Foto: Nissan
BEDRE PAKKET: Motoren får 217 hester og batteriet er pakket bedre. Nå kan den også lades med 100 kW. Foto: Nissan Vis mer

I butikkene til sommeren

Nissan opplyser at disse variantene er klare for bestilling nå, og at levering vil komme i gang sommeren 2019.

Samtidig får også versjonen med den mindre batteripakken på 40 kWt nyte godt av de nye oppgraderingene til modellår 2019. Disse består blant annet i en ny og større innvendig 8-tommers infoskjerm. Appen NissanConnect Services får også nye funksjoner i form av data om parkeringsplass, kjøretøy- og kjøredata samt fjernkontrollfunksjon for bilhornet og frontlyktene.

Oppgradert navigasjon

Ifølge Nissan skal brukeropplevelsen forbedres med appen Door to Door Navigation, som benytter TomTom LIVE premium trafikk- og ruteoptimalisering.

Den større batteripakken på 62 kWt i Leaf ble avduket på elektronikkmessen CES i januar i år. I forhold til 40 kWt-utgaven har batteriet her 25 prosent høyere energitetthet og 55 bedre lagringskapasitet

WLTP-typegodkjenningen foreligger ikke ennå, så rekkevidden er ikke offisiell, men er estimert å være på opptil 385 kilometer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer