Ny Lexus

IS, HS og ES, LS... Lexus fyller på med modeller, og snart kommer den kombi basert på konseptet LF-Ch.

Ny Lexus
Publisert
Sist oppdatert

Nylig registrerte Lexus bokstavkombinasjonen CT som varemerke, og mange spekulerte i om dette kunne bli modellbetegnelsen på den kommende kompaktmodellen man venter skal komme fra Toyotas luksusdivisjon.

Hybrid kombi

Det forventes at Lexus vil vise en slik bil på Frankfurt-utstillingen som åpner 17. september, og nylig dukket det opp to bilder som gjør at vi anser den muligheten som sannsynlig. Den kommende modellen vil bli en konkurrent til BMWs 1-serie og vil få hybriddrift. Det blir imidlertid ikke noen CT men snarere LF-Ch, og den skal vises som sporty kompakt kombi. Bilen skal stilles ut samtidig med at Toyota viser sin hybridversjon av Auris.

Massiv hybridsatsning

Det skjer en del på Lexus-fronten for tiden, men når det gjelder supersportsbilen LF-A råder fortsatt en rungende taushet. Det er tydelig kombinasjonen luksus og miljø som gjelder - det er ikke lenge siden vi kjørte hybrid-SUVen RX 450h og nylig presenterte Lexus nok en hybrid, den Avensis-baserte HS 250h. Som spydspiss for Toyotas massive satsning på hybridteknologi er det ikke så rart at valget har falt på denne policyen, og for øvrig forventes en lettere ansiktsløftning på 2010-modellen av flaggskipet Lexus LS 600h.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.