Ny liten Volkswagen

Billige småbiler blir ikke ordentlig billig i Norge på grunn av avgiftssystemet. Det er synd, for nye Fox er en spennende bil.

Publisert
Sist oppdatert

Blant annet er sikkerhetsnivået høyt, ABS-bremser er standard og ESP er tilgjengelig. Det er ikke alt for vanlig blant de aller minste bilene, og siden den deler plattform med den større Poloen vil også det innbygde sikkerheten være hakket bedre enn mange av konkurrentene. Problemet for Fox spesielt for det norske markedet, er at vekten følger på lasset med plattformen fra storebror og at det medfører en avgiftsulempe.

Billig inngangsbillett

Fox er ment som en billig inngangsbillett til Volkswagen-eierskap, og som alle store produsenter har Volkswagen en fantasi om å kunne tilby en bilmodell for alle faser i livet. Tiden med trofaste kunder er nok forbi, men det er i alle fall fornuftig å ha en rimelig bil i sortimentet.

Og det er unge i byene som skal kjøpe Fox som kun leveres i en tredørs utgave i Europa. Med høyt under taket og et baksete som kan reguleres frem og tilbake etter behov, er fleksibiliteten ivaretatt i den lille bilen som med 382 centimeter er på størrelse med Honda Jazz. Storebror Polo er bare 8 centimeter lengre når den dukker opp ferdig ansiktsløftet i slutten av mai. Fox erstatter ikke Lupo, de to småbilene skal selges parallelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer