Ny luksusscooter fra Aprilia

Både Honda, Suzuki og Yamaha har allerede gjort det. Nå har også italienske Aprilia kastet seg på storscooter-trenden.

Publisert

En scooter er ikke lenger ensbetydende med en billig liten farkost drevet frem ved hjelp av mikrohjul og symaskin-motor. Stadig flere produsenter lanserer nå store luksusscootere som egner seg like godt for langtur som for bykjøring.

Sist ut er Aprilia, som skryter høylydt av sin Atlantic 500. Og vi kan til en viss grad være enige i at Aprilia har truffet blink, i hvert fall på design-siden. For Atlantic 500 trekker tankene snarere mot Honda Gold Wing, enn mot tradisjonelle scootere. Ikke bare har Atlantic 500 en enorm vindskjerm som nærmest ser ut som en motorsykkelkåpe, den er i tillegg utrustet med store hjul; 14-tommer bak og 15-tommer foran.

Stor og enstemplet

Under de enorme setene finner du en ensylindret firetaktsmotor med et slagvolum på 460 kubikkcentimeter. Motoren fores ved hjelp av elektronisk innsprøytning, og yter 39 hestekrefter ved 7.250 o/min. Maksimalt dreiemoment er 40 Nm ved 5.500 o/min. Du trenger selvsagt ikke å gire, kraftoverføringen ordnes av en automatisk girkasse.

Kraftige bremser

Selv om farkosten veier 193 kilo, burde ikke nedbremsing være noe stort problem. På forhjulet finner du to bremseskiver med en diameter på 260 millimeter som stanses av tostemplede kalipere. Bak finner du en skive på 220 millimeter. Bruker du venstre bremsehendel får du ikke bare stopp på bakhjulet - den ene av de to bremseskivene på forhjulet blir med på jobben. Ved parkering i bratte bakker kan fremtidige Atlantic 500-eiere ta i bruk et håndbrekk. Blokkeringsfrie bremser blir tilgjengelig som ekstrautstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer