Ny Mazda 3 vises

En ny generasjon av Mazdas kompaktklassebil er offentliggjort. Men bare som sedan foreløpig.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 3 er en viktig modell for Mazda. Og timingen er ikke dårlig. For den nye utgaven kommer ikke lenge etter at de fleste av konkurrentene har fornyet sine modeller. Volkswagen Golf er eksempelvis akkurat lansert.

Utfordrende

Dagens Mazda 3 er en ganske stor bil, sett i forhold til resten av klassen. Det kommer nok også neste generasjon til å være. Samtidig kjenner vi igjen mange av designelementene fra andre Mazda-modeller, fortrinnsvis storebror 6. Det betyr ganske utfordrende linjer. Det er tydelig at Mazda-designerne ikke vil at denne bilen skal drukne for mye i mengden.

Sedan

Denne sedanvarianten er hovedsakelig myntet på det amerikanske markedet. Derfor vises den også på bilutstillingen i Los Angeles i disse dager. Det bærer også motorutvalget preg av. Den nordamerikanske varianten blir tilgjengelig med to bensinmotorer på 2,0 og 2,5 liter.

Kombi

Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer


Det er nok heller kombi-utgaven som blir aktuell her i Norge, selv om denne sedanen også blir tilgjengelig for de som ønsker det. Førstnevnte er ennå ikke avduket, og men det vil skje om snaut et par måneder på en bilutstilling i Italia. Hit til Norge er bilen ventet mot slutten av vårparten eller tidlig på sommeren neste år. Da blir flere mer norgesvennlige motorer, både diesel- og bensindrevne, også tilgjengelige.

  • Se store bilder her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer