Ny Mazda 6 på vei - også som hybrid!

Mazda 6 er inne i sitt sjette produksjonsår og en ny modell er ventet neste år. Større motorer, firehjulsdrift og et hybridalternativ sørger for å løfte mellomklassebilen fra Mazda et par små hakk.

Publisert
Sist oppdatert

Disse spionbildene viser en ganske tungt maskert testbil langt nord i Sverige et drøyt halvår før den trolig skal presenteres på bilutstillingen i Frankfurt. Den japanske versjonen går i produksjon sent i år, mens den amerikanske, og trolig europeiske, varianten kommer på markedet litt senere i 2008. Kommende Mazda 6, som den etter all sannsynlighet vil fortsette å hete, baseres på den nye Mondeo-plattformen som også gir liv til Volvo S80 og V70. Det er altså snakk om en relativt stor bil, og Automedia anslår at kommende generasjon kommer til å vokse omtrent 3 centimeter i lengden, i tillegg til en viss økning i sporvidden. Dagens Mazda 6 er heller ikke noen liten bil og spesielt stasjonsvognen har godt med plass til både passasjer og bagasje.

Store motor

Designen er vanskelig å si mye om, men fronten vil trolig bli aningen mer aggressiv og panseret forsynt med luftinntak, i alle fall i enkelte versjoner. Største motor blir en V6’er på 3,5-liter og 250 hester fra Ford, men den er trolig først og fremst beregnet på det amerikanske markedet. Mer aktuell her blir en 2,5-liters rekkefirer som også kan kombineres med firehjulsdrift. En MPS-versjon vil i tillegg komme på et litt senere tidspunkt, nærmere bestemt 2009. Dagens MPS topper Mazda 6-utvalget med 260 hestekrefter. Det er usikkert hvor mange hester kommende MPS får.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer