Ny McLaren avløser SLR

McLaren har laget "gode" sportsbiler før. McLaren F1 har sikkert mange hørt om, og den har fortsatt høy status i de rette kretser.

Automedia, Am Hafen Nr. 2, D-29490 Neu Darchau, GermanyTel.: +49 700 2886 6334E-Mail: info@automedia-online.com
Automedia, Am Hafen Nr. 2, D-29490 Neu Darchau, GermanyTel.: +49 700 2886 6334E-Mail: info@automedia-online.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

McLaren F1, som er klekket ut av Gordon Murray, er fortsatt en av verdens raskeste biler. Den klarte 386 kilometer i timen i 1998. I ettertid er den i følge Wikipedia kun slått av biler med turbo eller kompressormotorer (for eksempel Koenigsegg og Bugatti).

McLaren F1 er utstyrt med en V12-motor fra BMW som BMW M utviklet for Gordon Murray og McLaren. Den finnes i en rekke varianter og effekten i gateversjon har i hovedsak vært 636 hestekrefter.

Senere har McLaren hatt et samarbeid gående med Mercedes med modellen SLR McLaren. Denne har vi kjørt en del i sommer, og vi kommer snart med en sak hvor du får vite det meste om denne bilen. Dette er rett og slett råskap på hjul med brutale krefter og ekstremt design. Men, det er godt kjent at McLaren har vært litt grinete på grunn av bilens vekt. En SLR veier over 1.700 kilo, og det var nok ikke det McLaren tenkte seg når de utviklet en sportsbil i karbonfiber. Vanlig femtrinns automatkasse er også litt spesielt i en supersportsbil.

Ny modell

I følge dagens spionbilder er det mye som tyder på at McLaren igjen er på trappene med en versting. Det ser ut som de har valgt en mellomløsning denne gangen. Den skal være en midtmotorisert sportsbil, men med en enklere V8-motor og mye lavere pris enn F1 hadde. Mest sannsynlig blir dette en bil som legger seg på nivå med Ferrari F430 og Lamborghini Gallardo. Grunnen til at vi ikke tenker at dette er etterfølgeren til F1, er at den er rapportert å komme senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer