Ny Merc CLS i 2011

Mercedes var tidlig ute med dette konseptet og mange følger etter.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes viste en raring på messa i Frankfurt høsten 2003. Den het Vision CLS. Mercedes tolket responsen dithen at dette måtte settes i produksjon tvert. Allerede tidlig på våren i 2004 satt vi bak rattet på en CLS 500 på motorveiene rundt Roma. Da var bilene allerede lansert i markedet.

Dette var starten for biltypen vi gjerne kaller firedørs kupéer. Panamera vil nok oppfattes som en bil i denne klassen, selv det egentlig er en kombikupé (bakruten følger med bagasjelokket opp). Det finnes også en bil som heter Aston Martin Rapide og Lamborghini viste en rålekker firedørs kupe som het Estoque på Parismessa i fjor høst. BMW skrotet en godbit som de foreløpig ga navnet CS. Audi kommer derimot med en A7.

Volkswagenkonsernet svingte seg fort rundt, og har lansert både Passat CC og Audi A5 Sportback. Her er faktisk Passat skikkelig kupé med bagasjelokk, mens Audi har kombikupéløsning som Panamera.

Med andre ord, dette er en klasse som fort ble populær blant produsentene.

Ny modell

Siden dagens CLS ble lansert i 2004, nærmer det seg ny modell. Det går i syvårs sykluser, og siden dagens ble vist i 2003 og lansert i 2004, vil nok neste versjon vises i 2010 og lanseres i 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer