Ny Mercedes A-klasse vist i Genève

GENÈVE (DinSide Motor): Den heter det samme, men nye A-klasse er en annen type bil.

Slik ser altså nye Mercedes A-klasse ut. Det er helt klart en annen type bil enn forgjengeren; denne blir en klar utfordrer til BMW 1-serie og nye Audi A3. Foto: Per Ervland
Slik ser altså nye Mercedes A-klasse ut. Det er helt klart en annen type bil enn forgjengeren; denne blir en klar utfordrer til BMW 1-serie og nye Audi A3. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

A som i Angrep, sier nemlig Mercedes-folkene i forbindelse med presentasjonen av nyheten i Genève.

Men hvem er det så Mercedes ønsker å angripe?

1-serie i siktet

Vel, i utgangspunktet er det ingen tvil om at vi her har med en konkurrent til BMWs 1-serie fra i fjor, samt Audi A3 - som også vises for første gang på Genève-messen. Nye A-klasse er i utgangspunktet forhjulsdrevet, som A3.

Dette er altså en bil Mercedes posisjonerer som en kompakt premium-bil. Vi er ganske langt fra forgjengeren, den høyreiste småbilen som egentlig hørte til i mini-fleksibilklassen og som det var vanskelig å karakterisere som premium.

Kompakt er nye Mercedes A-klasse utvilsomt; den er 429 centimeter lang, 178 centimeter bred og 143 centimeter høy. Den er altså mye lengre, men også mye lavere, enn forrige generasjon A-klasse.

A-klassen på messen i Genève:

Fra 109 til 211 hester

Av motorer vil nye Mercedes A-klasse kunne utstyres med bensinmotorer av den nye familien som omfatter 1,6- og 2,0-liters firesylindrede motorer. Innstegsversjonen er A 180 med 115 hestekrefter. Neste nivå er A 200 med 136 hestekrefter, mens toppnivået A 250 har en makseffekt på hele 211 hester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer