Ny Mercedes-Benz B-klasse: stjerne-fleksibilitet

Mercedes' A-klasse har fått en storebror: B-klasse, fleksibilen fra Stuttgart, vises i Genève.

Publisert
Sist oppdatert

Sitat:

"Bilen møter dagens bilists behov for et kjøretøy med mye plass, eksemplarisk komfort, ypperlige praktiske løsninger, spennende design og en høy grad av kjøreglede". Er dette Opel, i forbindelse med lanseringen av nye Zafira? Nei, det er Mercedes, i forbindelse med presentasjonen av nye B-klasse. Premium-merket entrer nå et segment, den kompakte fleksibil-kategorien, hvor Volkswagen, Opel, Ford, Renault og andre allerede en god stund har konkurrert om kundenes gunst. Det er åpenbart ikke for å begrense seg til noen rolle som statist.

Mer enn en forvokst A-klasse

Mercedes-Benz B-klasse defineres som et kjøretøy for reise, familie og fritid og som en kompakt "Sports Tourer". Hovedoppgaven er å frakte familie og bagasje fra et sted til et annet på en praktisk, bekvem og trygg måte uten at sjåføren kjeder seg ved rattet - og uten at han skammer seg over å sitte der: Mercedes satser nok på at image og status betyr noe også for denne kundegruppen.

Plassmessig tyder mye på at B-klassen kommer til å innfri forventningene. Tross kompakte mål (lengden er oppgitt til 4,27 meter, hvilket er syv centimeter mer enn Volkswagen Golf), er benplassen for baksetepassasjerer visstnok nesten like stor som i S-klasse, dette takket være en akselavstand på 2,78 meter. Det er mer enn en Ford Mondeo. Mercedes har forøvrig tatt patent på et konsept som bygger på sandwich-prinsippet: motor og girkasse befinner seg i en skråstilt posisjon foran, og delvis under, passasjercellen. Dette tillater en adskillig bedre plassutnyttelse enn i en tradisjonell sedan- eller stasjonsvogn-konfigurasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.