Ny Mercedes-Benz B-klasse: stjerne-fleksibilitet

Mercedes' A-klasse har fått en storebror: B-klasse, fleksibilen fra Stuttgart, vises i Genève.

Publisert
Sist oppdatert

Sitat:

"Bilen møter dagens bilists behov for et kjøretøy med mye plass, eksemplarisk komfort, ypperlige praktiske løsninger, spennende design og en høy grad av kjøreglede". Er dette Opel, i forbindelse med lanseringen av nye Zafira? Nei, det er Mercedes, i forbindelse med presentasjonen av nye B-klasse. Premium-merket entrer nå et segment, den kompakte fleksibil-kategorien, hvor Volkswagen, Opel, Ford, Renault og andre allerede en god stund har konkurrert om kundenes gunst. Det er åpenbart ikke for å begrense seg til noen rolle som statist.

Mer enn en forvokst A-klasse

Mercedes-Benz B-klasse defineres som et kjøretøy for reise, familie og fritid og som en kompakt "Sports Tourer". Hovedoppgaven er å frakte familie og bagasje fra et sted til et annet på en praktisk, bekvem og trygg måte uten at sjåføren kjeder seg ved rattet - og uten at han skammer seg over å sitte der: Mercedes satser nok på at image og status betyr noe også for denne kundegruppen.

Plassmessig tyder mye på at B-klassen kommer til å innfri forventningene. Tross kompakte mål (lengden er oppgitt til 4,27 meter, hvilket er syv centimeter mer enn Volkswagen Golf), er benplassen for baksetepassasjerer visstnok nesten like stor som i S-klasse, dette takket være en akselavstand på 2,78 meter. Det er mer enn en Ford Mondeo. Mercedes har forøvrig tatt patent på et konsept som bygger på sandwich-prinsippet: motor og girkasse befinner seg i en skråstilt posisjon foran, og delvis under, passasjercellen. Dette tillater en adskillig bedre plassutnyttelse enn i en tradisjonell sedan- eller stasjonsvogn-konfigurasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer