Ny Mercedes E-klasse ikke langt unna

Neste generasjon Mercedes E-klasse er kun måneder unna. Vi korter ventetiden med noen spionbilder og mer informasjon om den viktige modellen.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens E-klasse kom i 2002 og det betyr at det med en normal livssyklus er klart for en ny modell i 2009. Så er også tilfellet og etter alt å dømme vil den nye modellen ble presentert allerede i begynnelsen av neste år.

Tøffere

Sammenlignet med dagens klassiske og litt forsiktig design, vil vi trolig se betydelig mer markante og særpregede linjer på neste generasjon. De kraftige hjulbuene på dagens S-klasse vil nok i en eller annen form overføres. I tillegg blir fronten spissere og får mer firkantede lykter enn de runde som sitter på dagens modell. Todelingen vil imidlertid fortsatt være til stede, men ikke like fremtredende.

Hekken blir nok litt mer lik den på dagens utgave, men vi blir ikke overrasket dersom inspirasjonen i stor grad hentes fra nye C-klasse.

Nye motorer

Når det gjelder det tekniske, vil vi se en ganske kraftig utvikling fra dagens modell. Det gjelder ikke minst motorene. Mye vil bli byttet ut, og spesielt i den billigste enden er det meste nytt. Dagens firesylindrede dieselmotor forsvinner og erstattes av en ny omtrent like stor 2,1-liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer