Ny Mercedes-klasse

CLS-klasse vil Mercedes at vi skal benevne den nye storbilen med.

Publisert
Sist oppdatert

En firedørs bil med trekk fra kupémodeller skal bli et tilbud til de som trenger stor bil, men synes S-klasse blir litt voldsomt. Det er sikkert også et trekk fra Mercedes-Benz' side for å demme opp for lekkasjer til andre produsenter som har lagt seg på en mer sportslig linje for sine store biler.

Nesten fem meter

Bilen som ble vist i Frankfurt plasserte seg midt i mellom E-klasse og S-klasse i ytre mål. Totallengden er oppgitt til 491 centimeter og akselavstanden skal være 285 centimeter. Andre mål som stammer fra informasjonen rundt konseptbilen er et bagasjerom på 470 liter, og lengden mellom forseter og bakseter skal være 83 centimeter.

Personlig rekord

I pressemelding som avslørte at CLS skal settes i produksjon sto det ingen ting om motorer. Konseptbilen hadde imidlertid en bi-turbo diesel på 265 hestekrefter. Det er i tilfelle ny toppnotering for Mercedes-Benz når det gjelder dieselhester. Denne motoren skal sørge for 0-100 km/t på 6,4 sekunder og en toppfart begrenset til 250 km/t.

Grunnen til at vi nevner konseptbilmotoren er at pressemeldingen inneholder opplysninger om en ny syvtrinns automatgirkasse. Det rimer godt med en stor og sterk dieselmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer