Ny Mercedes-klasse

Sports Tourer vil gjerne Mercedes-Benz at deres flerbruksbiler skal tiltales, plass og seteløsninger er i fokus.

Publisert
Sist oppdatert

Grand Sports Tourer er vist i mange stadier tidligere, og den versjonen for det amerikanske markedet er allerede klar. På Paris-utstillingen vises Vision R som i praksis er den europeiske utgaven av GST; Grand Sports Tourer.

Vision B, som den mindre bilen heter på utstillingen, gir gode indikasjoner på hva den nye B-klassen vil bli. Bilen er lettest å kjenne igjen på at vindusprofilen får en knekk i bakkant. Bilen er basert på lillebror A-klasse. Det betyr turbomotorer og forhjulsdrift, og kanskje også priser det går an å leve med i det norske markedet. Dette er ifølge Mercedes-Benz en CST; Compact Sports Tourer.

Spennende

Mercedes-Benz har aldri fått tak på det nå etter hvert store markedet for romslige kompaktbiler. Forsøket med Vaneo har ikke vært særlig vellykket, og en stor A-klasse er det nok mange som har ønsket seg. Det lå allerede i kortene ved lansering av nye A-klasse at plattformen ville dukke opp i en større bil. Tydeligst var det ved at A-klasse nå kommer kun i en lengde, ikke i lang og kort som tidligere.

Bilen som skal vises i Paris har en ny firesylindret dieselmotor som yter 140 hestekrefter og 300 Nm. På samme måte som i A-klasse gir den kompakte motor- og girkassekonstruksjonen økt plass i kupeen. Girkassen ser ut som en del av motoren og ligger delvis under kupeen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer