Ny Mercedes-klasse

Sports Tourer vil gjerne Mercedes-Benz at deres flerbruksbiler skal tiltales, plass og seteløsninger er i fokus.

Publisert
Sist oppdatert

Grand Sports Tourer er vist i mange stadier tidligere, og den versjonen for det amerikanske markedet er allerede klar. På Paris-utstillingen vises Vision R som i praksis er den europeiske utgaven av GST; Grand Sports Tourer.

Vision B, som den mindre bilen heter på utstillingen, gir gode indikasjoner på hva den nye B-klassen vil bli. Bilen er lettest å kjenne igjen på at vindusprofilen får en knekk i bakkant. Bilen er basert på lillebror A-klasse. Det betyr turbomotorer og forhjulsdrift, og kanskje også priser det går an å leve med i det norske markedet. Dette er ifølge Mercedes-Benz en CST; Compact Sports Tourer.

Spennende

Mercedes-Benz har aldri fått tak på det nå etter hvert store markedet for romslige kompaktbiler. Forsøket med Vaneo har ikke vært særlig vellykket, og en stor A-klasse er det nok mange som har ønsket seg. Det lå allerede i kortene ved lansering av nye A-klasse at plattformen ville dukke opp i en større bil. Tydeligst var det ved at A-klasse nå kommer kun i en lengde, ikke i lang og kort som tidligere.

Bilen som skal vises i Paris har en ny firesylindret dieselmotor som yter 140 hestekrefter og 300 Nm. På samme måte som i A-klasse gir den kompakte motor- og girkassekonstruksjonen økt plass i kupeen. Girkassen ser ut som en del av motoren og ligger delvis under kupeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.