Ny Mercedes M-klasse

En helt ny M-klasse er på vei fra Mercedes. Den blir en god del større en nåværende modell og tre nye motorer er også på plass.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes skapte bølger da de lanserte en SUV i 1997. Til tross for at japanere, engelskmenn og amerikanere hadde bygd biler i mer elle mindre nærhet av M-klasse, fikk Mercedes æren for å ha skapt en ny klasse - finslipt luksusbil med firehjulsdrift, høy bakkeklaring og terrengegenskaper.

På bilutstillingen i Detroit om et par uker vil den nye M-klassen til Mercedes bli vist. Samtidig vil den nye modellen bli utstyrt med 7-trinns automatkasse (7G-TRONIC), luftfjæring (Airmatic), forhåndsbeskyttelse av passasjerer ved mulige ulykker (Pre-safe) og tre nye motorer.

Den er også større enn sin forgjenger. I lengden har den strukkket seg med 15 centimeter og det betyr at den totale lengden nå er 4,79 meter. Den er også 7,1 centimeter bredere og akselavstanden har økt med 9,5 centimeter.

Motorer

Av fire tilgjengelige motorer er tre av dem ny i M-klasse. De to dieselmotorene er nye og er for første gang V6-ere. ML 320 CDI er utstyrt med en V6-motor med 224 hestekrefter og 510 newtonmeter som er tilstede fra 1.600 omdreininger i minuttet. Det andre dieselalternativet er ML 280 CDI som også er en V6-er. Den yter 190 hestekrefter og dreiemomentet på denne er 440 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer