Ny Mercedes S-klasse avduket

Mercedes kommer med nytt flaggskip. Og til tross for det tradisjonsrike navnet er S-klasse spekket med moderne teknologi.

S-klasse er en stor bil på godt over fem meter Foto: Mercedes
S-klasse er en stor bil på godt over fem meter Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

S-klasse er på mange måter Mercedes' klassiske flaggskip, i tillegg til de mer spesialiserte sportsmodellene. Selv om slike sedaner ikke selger all verdens i Norge, er det en viktig signalmodell overfor kundene. Denne bilen viser vei både på design og ikke minst teknologi.

Og her skal konkurrentene få litt å bryne seg på. Da snakker vi først og fremst om biler som BMW 7-serie, Audi A8, Jaguar XJ og Porsche Panamera. Ambisjonen er klar: Dette skal være verdens beste bil, og Mercedes vil være best i alle kategorier i forhold til konkurrentene.

Fremsynt fjæring

Det er store ord som passer best i en pressemelding, men Mercedes satser høyt med teknologi som eksempelvis aktiv fjæring basert på et kamera som «leser» veien og justerer fjæringen tilsvarende. Dette er ifølge Mercedes en verdensnyhet, og det tillater bilen å optimere oppsettet til enhver tid, til og med før forandringene i veibanen faktisk treffer bilen. Systemet er tilvalg til de åttesylindrede variantene. Alle bilene har uansett luftfjæring.

C-klasse i "norgesversjon"

Holder deg på veien

Naturligvis har du også en rekke avanserte førerassistentsystemer, deriblant aktiv fartsholder som fungerer i hastigheter fra 0 til 200 kilometer i timen, og som ved hjelp av lette styreimpulser hjelper deg å holde bilen midt i fila. Kjører du under 60 kilometer i timen er den heller ikke avhengig av klar oppmerking på veien, men orienterer seg ved hjelp av bilen foran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer