Ny Mercedes SLK

Mercedes SLK 200 er den eneste åpne Mercedesen de fleste kan drømme om å realisere. Den starter på drøyt 500.000 kroner for ny bil.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes tilbyr SLK i et svært sterkt kobbel med biler i klassen for liten roadster. Fra andre produsenter kan vi nevne biler som Audi TT, Porsche Boxster og BMW Z4.

Dagens SLK med den spisse snuta kom i 2001. Mercedes vil med andre ord strekke strikken langt hvis ryktene slår til og at den nye ikke kommer før i 2011. I forkant av lanseringen i 2001 så vi på spionbilder at SLK så ut til å bli en junior-SLR. Det ble den jo også hvis vi legger til betydelig med godvilje.

Dagens

De manipulerte bildene vi har til dere her viser omtrent det samme som sist. Spekulantene tror at den nye SLK blir en slags billig SLS. Det vil si at den vil få noen designtrekk fra den kostbare supersportsbilen, men pakket sammen på en måte som gjør at prisen starter på 500-600.000 kroner i stedet for 3 millioner.

Hvis dette slår til vil den altså få en bred grill som trekker tankene tilbake til 50-tallet. Takmessig regner vi det mer eller mindre som en selvfølge at det blir klaffetak på denne bilen slik at solen kan nytes når den skinner og at den ellers er en tett kupé.

Motorer

I Norge er det nesten bare en motor som er aktuell. Det er en 1,8-liter som per i dag har kompressorlading. Vi regner med at SLK ved dette modellskiftet vil koble over til nye motorer med turbo. Det vil i så fall si 200 (1,8-liter) CGI med og 184 hestekrefter og 250 (også 1,8 liter) CGI med 204 hestekrefter. Begge disse motorene er den nye motorgenerasjonen til Mercedes som altså har turbo i stedet for kompressorlading. De er også utstyrt med BlueEfficiency CO2/forbruksreduksjon. Videre motorprogram vil bestå av V6 og V8 motorer og priser deretter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer