Ny Mercedes SLR -- sporty og klassisk

Mercedes-Benz skal bygge sin nye sportsbil SLR på McLaren-fabrikken i Storbritannia. Modellen er etterfølger av historiske Silver Arrows, så resultatet blir en moderne super-sportsbil med klassiske aner.

Ny Mercedes SLR -- sporty og klassisk
Publisert

Prototypen på Mercedes SLR ble introdusert på bilutstillingen i Detroit i januar. DinSide dekket 1987">bilutstillingen og omtalte også 2059">SLR-protoypen direkte fra bilmessen.

Nylig kom nyheten om at to-seteren SLR skal serieproduseres på den nye TAG-McLaren-fabrikken i Woking, Storbritannia. Produksjonen av SLR drar derved nytte av DaimlerChrysler og McLaren Cars’ suksessrike Formel 1-samarbeid. Dette blir første gang en Mercedes bygges i Storbritannia. I tillegg er SLR utformet med sportsklassikeren Silver Arrows i tankene. Resultat: en meget sporty bil, sammensatt av moderne Formel 1-teknologi og historisk sus.

Massevis av fraspark

Du skal ikke behøve å klage på krefter og ytelse i SLR’en. Bilens V8 motor kommer til å yte mer enn 400 kW (544 hk), og med en vekt på rundt 1.400 kilo vil dette gi bilen skikkelig fraspark. Modellen, som vil bli utstyrt med kompressor og et spesielt avkjølingssystem, vil få et dreiemoment på mer enn 700 Nm ved 4.000 o/min og oppover.

Karosseri fra Formel 1

SLR vil dra nytte av samme teknologi som dagens McLaren Mercedes Formel 1 bil, med et karosseri av karbonfiber og andre materialer. Bygningsmaterialene skal sikre maksimum styrke og passasjerbeskyttelse, samtidig som de gir lav vekt for denne type biler. I SLRs design legges det også vekt på aerodynamikk, et avansert elektronisk kontrollsystem og keramikkbremser med fiberforsterkninger for å sikre topp stabilitet og sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.