Mercedes GLA

Ny Mercedes-SUV til 450 000 kroner

GLA vesentlig større, sprekere, gjerrigere og billigere.

STØRRE: GLA har fått et helt separat karosseri og har vokst såpass mye at den for mange er en fullverdig familiebil. Foto: Mercedes-Benz.
STØRRE: GLA har fått et helt separat karosseri og har vokst såpass mye at den for mange er en fullverdig familiebil. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer
Publisert

Mercedes GLA er blitt mer aktuell enn noensinne for familien. Nå er den mer enn ti centimeter høyere, og selv om den er 1,5 centimeter kortere tilbys et betraktelig romsligere interiør. Spesielt benplassen bak og bagasjerommet, som har økt med henholdsvis 11,6 centimeter og 14 liter.

Sittestillingen for både føreren og passasjeren foran er høyere og mer typisk for en SUV. Sammenliknet med A-Klasse sitter man 14 centimeter høyere. Baksetene kan justeres 14 centimeter i lengderetningen (tilleggsutstyr), og ryggstøtten rettes opp for å øke lastekapasiteten. Dette, i kombinasjon med høydejusterbart gulv og 40:20:40 deling av hele setet, gir fleksibilitet.

Sprek og billig ladbar utgave

Vi har ventet forholdsvis lenge på GLA og selv om den kommer i hele tre varianter med firehjulstrekk, regner importøren med at det er den eneste forhjulstrekkeren som kommer til å stå for brorparten av salget.

Den har nemlig den den ladbare drivlinjen som man finner i nylig testede A 250 e.

Den har en 4-sylindret 1,3 liter på til sammen 218 hester og hele 450 Nm. Elektrisk rekkevidde er oppgitt til 61 km fra batteriet på 16,1 kWt. EQ Power-modellen kan lades med både vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC), der sistnevnte med 24 kW kun bruker 25 minutter fra 10-80 prosent. Fra en ladeboks som leverer 7,4 kW tar det omkring 1 time og 45 minutter fra 10 til 100 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer