Mercedes GLA

Ny Mercedes-SUV til 450 000 kroner

GLA vesentlig større, sprekere, gjerrigere og billigere.

STØRRE: GLA har fått et helt separat karosseri og har vokst såpass mye at den for mange er en fullverdig familiebil. Foto: Mercedes-Benz.
STØRRE: GLA har fått et helt separat karosseri og har vokst såpass mye at den for mange er en fullverdig familiebil. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer
Publisert

Mercedes GLA er blitt mer aktuell enn noensinne for familien. Nå er den mer enn ti centimeter høyere, og selv om den er 1,5 centimeter kortere tilbys et betraktelig romsligere interiør. Spesielt benplassen bak og bagasjerommet, som har økt med henholdsvis 11,6 centimeter og 14 liter.

TERRENGBIL: Dersom den bestilles med firehjulsdriften 4Matic, får du en mer seriøs offroader enn du tror. Foto: Mercedes-Benz.
TERRENGBIL: Dersom den bestilles med firehjulsdriften 4Matic, får du en mer seriøs offroader enn du tror. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer

Sittestillingen for både føreren og passasjeren foran er høyere og mer typisk for en SUV. Sammenliknet med A-Klasse sitter man 14 centimeter høyere. Baksetene kan justeres 14 centimeter i lengderetningen (tilleggsutstyr), og ryggstøtten rettes opp for å øke lastekapasiteten. Dette, i kombinasjon med høydejusterbart gulv og 40:20:40 deling av hele setet, gir fleksibilitet.

PARTYTRIKSET: Legger du penger på bordet, får du tredelt og skyvbart baksete med stillbar rygg. Foto: Mercedes-Benz.
PARTYTRIKSET: Legger du penger på bordet, får du tredelt og skyvbart baksete med stillbar rygg. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer

Sprek og billig ladbar utgave

Vi har ventet forholdsvis lenge på GLA og selv om den kommer i hele tre varianter med firehjulstrekk, regner importøren med at det er den eneste forhjulstrekkeren som kommer til å stå for brorparten av salget.

Den har nemlig den den ladbare drivlinjen som man finner i nylig testede A 250 e.

FÅR SAMME MOTOR: Sjekk testen av Mercedes-Banz A 250 e. Video: Rune M. Nesheim Vis mer

Den har en 4-sylindret 1,3 liter på til sammen 218 hester og hele 450 Nm. Elektrisk rekkevidde er oppgitt til 61 km fra batteriet på 16,1 kWt. EQ Power-modellen kan lades med både vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC), der sistnevnte med 24 kW kun bruker 25 minutter fra 10-80 prosent. Fra en ladeboks som leverer 7,4 kW tar det omkring 1 time og 45 minutter fra 10 til 100 prosent.

MYE DATAKRAFT: Krysser du av for de rette pakkene har du i prinsipp en Mercedes S-klasse i miniformat. Men du må fortsatt snakke engelsk med MBUX-systemet. Det er for dårlig. Foto: Mercedes-Benz.
MYE DATAKRAFT: Krysser du av for de rette pakkene har du i prinsipp en Mercedes S-klasse i miniformat. Men du må fortsatt snakke engelsk med MBUX-systemet. Det er for dårlig. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer

Mer selvkjørende

Takket være økt datakraft og nye sensorer kan bilen kjøre semiautonomt i kø og på motorvei. Systemet benytter også kart- og navigasjonsdata for å hjelpe sjåføren i en rekke situasjoner, som å tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

MINSTEMANN: Mercedes har hele sju SUV-modeller. I tillegg har de G-klasse og E-klasse All Terrain, så de er skikkelig i støtet på høyreiste biler om dagen. Foto: Mercedes-Benz.
MINSTEMANN: Mercedes har hele sju SUV-modeller. I tillegg har de G-klasse og E-klasse All Terrain, så de er skikkelig i støtet på høyreiste biler om dagen. Foto: Mercedes-Benz. Vis mer

Automatisk nødbremsassist er standard og Multibeam LED frontlykter med 18 individuelle lysdioder gir deg dagslys hele døgnet.

Fra salgsstart tilbys GLA SUV både som firesylindret bensin - og dieselmotor, samt en ladbar hybrid.

Her er modellene og prisene

Modell GLA 250e GLA 250 4MATIC GLA 200 d 4MATIC GLA 220 d 4MATIC
Pris fra:450.000,-641.000,-576.000,-608.000,-
Sylinderarrangement4 i rekke4 i rekke4 i rekke4 i rekke
Volum (cc)1332199119511951
Systemytelse (kW/hp)160/218---
System-dreiemoment (Nm)450---
Akselerasjon 0-100 km/t (sek)7,16,78,97,3
Toppfart (km/t)220240205219

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer