Her er helt ny Mercedes-Benz A-klasse

Ny Mercedes vil tenke selv

Fjerde generasjon A-klasse er på trappene hos Mercedes, som lover en mer stillegående, mer luksuriøs – og mer intelligent bil.

FJERDE GENERASJON: Mercedes-toppsjef Dieter Zetsche sto selv for avdukingen da helt nye A-klasse ble vist for første gang i Amsterdam forleden. Med denne ønsker Daimler-konsernet å bli selve premium-referansen i kompaktklassen. Foto: Daimler AG
FJERDE GENERASJON: Mercedes-toppsjef Dieter Zetsche sto selv for avdukingen da helt nye A-klasse ble vist for første gang i Amsterdam forleden. Med denne ønsker Daimler-konsernet å bli selve premium-referansen i kompaktklassen. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert

Mercedes tok en dypdykk i småbilsegmentet med den første A-klasse i 1997, en liten (knapt 360 centimeter lang) men høyreist bil som ble berømt da den svenske journalisten Robert Collin veltet med den under en unnamanøver-test, den såkalte «elgtesten».

Skandalen førte blant annet til innføringen av elektronisk stabilitetskontroll i denne klassen – vi testet den forbedrede versjonen i 1999.

Erstatter seksåring

I 2012 testet vi tredje generasjon og med den flyttet A-klassen seg opp i kompaktsegmentet og fikk mer normale dimensjoner, som konkurrent til Audi A3 og BMW 1-serie. Den har altså så vidt rukket å bli seks år gammel idet etterfølgeren introduseres.

Og ja, dette er en helt ny bil, selv om den likner mer på den utgående modellen enn den konseptbilen vi omtalte i mai med en sedan-fasong tilpasset det kinesiske markedet – kanskje etterfølgeren til dagens CLA.

Mercedes har ambisjoner om intet mindre enn å «snu opp ned på hva som kan forventes av komfort og teknologi i kompaktklassen», for å sitere deres egen pressemelding.

Vi har allerede kunnet fortelle en del om det spesielle interiøret den nye A-klassen har fått. Det er fullstendig redesignet, med doble, frittstående skjermer tilgjengelig fra 7 til 10,25 tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer