Ny Mitsubishi Outlander på trappene

Nye Outlander lanseres til høsten og kommer neste år som ladbar hybrid.

Dette er etterfølgeren til dagens Mitsubishi Outlander, en av Norges bestselgende SUVer gjennom flere år. Det blir tredje generasjon Outlander som skal vises i Genève i mars. Foto: Mitsubishi
Dette er etterfølgeren til dagens Mitsubishi Outlander, en av Norges bestselgende SUVer gjennom flere år. Det blir tredje generasjon Outlander som skal vises i Genève i mars. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da dagens Outlander ble lansert i 2006 kalte vi den den nye "Norgesbilen". Og populær ble den da også veldig raskt. Det er tydelig at Mitsubishi treffer noe hos nordmenn når det kommer til folke-SUVer, for også den mer kompakte avleggeren ASX basert på Outlander-plattformen ble en voldsom suksess i fjor. ASX ble Norges fjerde mest solgte bil og den suverent mest solgte SUV-en.

Les også: Dette er de mest populære SUV-ene

Populær gammel traver

Men også Outlander fortsatte å gjøre det bra med 1.629 registrerte eksemplarer i 2011. Og nå skal den altså få sin etterfølger, som blir tredje generasjon Outlander her til lands. Den første hadde en mer redusert kundeskare - estetisk var den mindre markant og den ble bare tilbudt med bensinmotor - noe som var blitt et klart handicap i årene 2003 til 2005 som vi snakker om.

Outlander ble sist oppgradert i 2009.

Global plattform

Pressemeldingen vi har mottatt fra Mitsubishi er kortfattet og gir bare noen drypp av informasjon, men noe er det da. Blant annet får vi vite at bilen er bygd på global plattform. Hvorvidt det betyr at det er den samme globale plattform som i dag, og som deles med både ASX og Lancer, vites ikke i skrivende stund, men vi anser det som sannsynlig. Nye Outlander kommer til å være omtrent like stor som den utgående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer