Ny nett-tjeneste samler trafikkinformasjon

Du kjører av gårde og aner fred og ingen fare. Plutselig stopper bilene opp foran deg, og du aner konturene av en kilometer lang kø…Et raskt kikk på en ny, norsk nettside kunne ha informert deg om køen på forhånd.

Ny nett-tjeneste samler trafikkinformasjon
Publisert

Tjensten http://www.trafikk24.no har nemlig samlet trafikkinformasjon fra Statens Vegvesen, NSB, Luftfartsverket, de store buss- og fergeselskapene og tilbyr via et enkelt brukergrensesnitt kjapt informasjon om forsinkelser og køer i trafikken.

Vi har vel og merke bare testet "beta"-versjonen av trafikk24.no, som ble lansert bare en time før denne artikkelen ble publisert, og må derfor gi alle mulige forbehold om hvordan tjenesten fungerer i praksis. Vi har imidlertid testet ulike nettsteder med trafikkinformasjon i Norge tidligere.

På 10841">denne lenken finner du en test av tjenestene som tilbyr ulike trafikkmeldinger via mobiltelefon. I tillegg har vi en oversikt over andre steder med nyttig trafikkinformasjon 6724">på denne lenken, men stedene som omtales der finnes nå altså samlet på trafikk24.no.

Skal du ut i Europa, har vi smalet lenker med trafikkinformasjon på nettet 4532">på denne lenken.

Trafikkflyger i kulissene

Det er helikopterpiloten og radiomannen André Eilertsen som står bak prosjektet. Tidligere sanket han trafikkmeldinger for Radio 1 i Oslo, mens han nå har gått over til P4. DinSide har tidligere vært med opp i trafikkhelikopteret til André, reportasjen og bildene fra Oslo-luften 1768">finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer