Ny Nissan Almera: Det første bildet

Nissan Almera ble av mange oppfattet som en gammelmodig bil allerede da den ble lansert som etterfølger til Nissan Sunny i 1995. Den nye modellen – som kommer til Norge første halvår neste år – har imidlertid flere nyheter å by på enn et spennende design.

Publisert

Den nye Almeraen skal først vises på Frankfurt-utstillingen i september i år, men allerede nå har det altså ”lekket ut” en smakebit på hvordan den nye generasjonen Almera vil se ut. Temaet i grillen viser familielikheten med den nye Nissan Primera (4010">klikk her for å lese mer om den nye Primera som ventes til Norge rundt årtusenskiftet).

Etter vår smak har Nissan et langt mer ungdommelig og sportslig formspråk i den nye Almera enn den eksisterende modell, og Nissan kan oppnå sin målsetting om å treffe et langt mer ungdommelig publikum enn de gjør med dagens modell.

Nye motorer

Almera er å regne som en outsider i Golf-klassen, men med en ny motorserie kan de nok by på bedre konkurranse enn tidligere. Blant annet heter det i det materialet vi hittil har funnet om den nye modellen at den skal få motorer fra 1,5 til 2,2 liter, hvilket må innebære at Nissan tar frem minst to nye motorer til neste generasjon Almera.

I tillegg er det klart at Almera får en ny, direkteinnsprøytede dieselmotor med fire sylindre og fire ventiler pr. sylinder, og muligens vil den også få en variant av Nissans direkteinnsprøytede bensinmotor (1,8 liter – 130 hk) til den nye Almera. (Ved 1310">å klikke her kan du lese mer om Nissans DI-bensinmotor)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer