Ny Nissan Micra

Først kom X-Trail, som raskt ble en av Norges mest populære firehjulstrekkere. Så kom nye Primera, som vakte oppsikt med sitt særpregede utseende. Om noen måneder kommer enda en ny Nissan - Micra.

Publisert
Sist oppdatert

Med sitt nye slagord - "Aldri mer en kjedelig bil" - innrømmer Nissan at tidligere modeller har vært blant de minst spennende på markedet. Samtidig lover den japanske bilfabrikanten at vi heretter kan vente oss spenstig design hver gang Nissan lanserer nye modeller. Og hittil har Nissan innfridd. Både X-Trail og nye Primera skiller seg tydelig ut fra mengden.

Negativ utvikling

Dagens Micra er etter vårt syn en av de få gamle Nissan-modellene som faktisk ikke kan kritiseres for å være kjedelig. Likevel er det på høy tid med en utskifting, noe vi forstår når vi tar oss en titt på salgsstatistikken for de siste fem årene. I 1998 ble det solgt hele 1.306 Micraer - i fjor var tallet kommet ned i 369. Hittil i år er det kun solgt 134 biler.

Hard konkurranse

Hvorfor har det gått så fort nedover for Micra? Et av svarene på dette spørsmålet heter Toyota Yaris, som kom på markedet i 1998. Denne bilen har blitt en braksuksess, ikke minst i Norge hvor den raskt ble landets mestselgende småbil. Hittil i år er det faktisk solgt over 2.000 eksemplarer her i landet.

En annen årsak til at Micra har falt av i svingene, ligger i det faktum at det i løpet av de siste par årene har blitt lansert en rekke konkurransedyktige småbiler. Vi kan for eksempel nevne Citroën C3, nye Ford Fiesta, Honda Jazz, Hyundai Getz, nye Seat Ibiza og nye Volkswagen Polo. Med slike konkurrenter blir tilværelsen vanskelig for Micra, som kom i 1995 og dermed er hele syv år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer