Ny norgesversjon av 3-serie

BMW kommer med noen interessante nyheter neste år - særlig 316d stasjonsvogn vil bli viktig her hjemme.

Ny norgesversjon av 3-serie
Publisert
Sist oppdatert

BMWs 3-serie kommer med en rekke nyheter dette året. Det gjelder ikke bare kupé og kabriolet, men også en ny innstegsmotoren på 3-serie stasjonsvogn.

Som man kan se på bildene har 3-serie kupé og kabriolet fått seg en liten oppfriskning i snuta, med forandringer på lykter og annet småtteri. Her hjemme er nok likevel det viktigste at begge disse kommer som 318:

Denne motoren er en toliter og yter 143 hestekrefter.

Gjerrige modeller

Et annet interessant poeng for det norske markedet blir at 3-serie stasjonsvogn kommer som 316d. Dette er også en toliters motor og som i 316d yter 143 hestekrefter.

Dreiemomentet på denne bilen er oppgitt til 260 newtonmeter ved 1.750 omdreininger. Akselerasjonen er oppgitt til 11,2 sekunder fra 0 til 100 og toppfarten 201 kilometer i timen. Ytelsene begynner med andre ord å nærme seg rødsonen, og vi håper det ikke kommer noe mindre effekt i denne bilen nå. Utslippet av CO2 ligger lavt og stopper på 119 gram per kilometer.

BMW har ikke holdt på med spesialversjoner med særs lavt forbruk til nå. Alle bilene har så og si den samme teknologien fra Efficient Dynamics-programmet. Til våren kommer det derimot en spesialmodell som heter 320d ED, hvor ED står for Efficient Dynamics. Denne bilen har 163 hestekrefter og kun 109 gram CO2 i utslipp, forutsett at man gasser med ei fjær.

335i mister en turbo

BMW har startet en nedgradering/oppgradering, litt ettersom hvordan man ser det, på den sekssylindrete biturbomotoren som finnes i 335i, Z4 35i, 535i, 135i og noen til. Når 5-serie GT ble lansert kom det også en versjon som het 535i. De fleste trodde nok at dette var den samme twinturbomotoren som eksisterte fra før, men det er det ikke.

Dette er en ny sekser med enkel turbo og direkte innsprøytning. Den kommer nå også i 3-serien og den nye 5-serien. Den har nøyaktig de samme tallene som dobbelturbomotoren (306 hk/400 nm), men har altså bare én turbo og lavere forbruk.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer