Ny norgesversjon av 3-serie

BMW kommer med noen interessante nyheter neste år - særlig 316d stasjonsvogn vil bli viktig her hjemme.

Ny norgesversjon av 3-serie
Publisert
Sist oppdatert

BMWs 3-serie kommer med en rekke nyheter dette året. Det gjelder ikke bare kupé og kabriolet, men også en ny innstegsmotoren på 3-serie stasjonsvogn.

Som man kan se på bildene har 3-serie kupé og kabriolet fått seg en liten oppfriskning i snuta, med forandringer på lykter og annet småtteri. Her hjemme er nok likevel det viktigste at begge disse kommer som 318:

Denne motoren er en toliter og yter 143 hestekrefter.

Gjerrige modeller

Et annet interessant poeng for det norske markedet blir at 3-serie stasjonsvogn kommer som 316d. Dette er også en toliters motor og som i 316d yter 143 hestekrefter.

Dreiemomentet på denne bilen er oppgitt til 260 newtonmeter ved 1.750 omdreininger. Akselerasjonen er oppgitt til 11,2 sekunder fra 0 til 100 og toppfarten 201 kilometer i timen. Ytelsene begynner med andre ord å nærme seg rødsonen, og vi håper det ikke kommer noe mindre effekt i denne bilen nå. Utslippet av CO2 ligger lavt og stopper på 119 gram per kilometer.

BMW har ikke holdt på med spesialversjoner med særs lavt forbruk til nå. Alle bilene har så og si den samme teknologien fra Efficient Dynamics-programmet. Til våren kommer det derimot en spesialmodell som heter 320d ED, hvor ED står for Efficient Dynamics. Denne bilen har 163 hestekrefter og kun 109 gram CO2 i utslipp, forutsett at man gasser med ei fjær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.