Kan reserveres nå

Ny, norsk elbil skal slå Tesla på alt

Fra et kontor i Trondheim planlegger firmaet Fresco Motors en norsk elbil som skal slå Tesla både på akselerasjon og toppfart. Den kan allerede reserveres fra selskapets hjemmeside.

ELEGANT: Foreløpig finnes bilen bare på dette bildet, som viser en elegant luksusbil. Akselerasjon og toppfart skal bli bedre enn på de råeste sportsbilene, ifølge Fresco Motors. Bilde: Fresco Motors
ELEGANT: Foreløpig finnes bilen bare på dette bildet, som viser en elegant luksusbil. Akselerasjon og toppfart skal bli bedre enn på de råeste sportsbilene, ifølge Fresco Motors. Bilde: Fresco Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig finnes ingen prototype av bilen, bare et data-generert bilde. Ut ifra dette ser vi en elegant sedan, som ikke er veldig ulik en Tesla Model S.

Om dette virkelig blir et norsk elbil-eventyr er med andre ord alt for tidlig å si noe om. Det forrige selskapet som forsøkte seg var Think, som ble etablert i 1991 og gikk konkurs i 2011 etter å ha produsert et par tusen utgaver av den lille plast-bilen Think City.

Luksus miljøbil

«Vår visjon er å produsere og selge biler på en miljøvennlig og framtidsrettet måte. Dette er tidløse og moderne luksusbiler som karakteriseres av overlegne prestasjoner og høy sikkerhet», forteller Fresco Motors på sine hjemmesider.

Den første bilen, som firmaet nå har lekket noen få opplysninger om, har fått navnet Reverie.

Uten å si noe om rekkevidden til den elektriske bilen – bortsett fra at « den er her for å fjerne rekkeviddeangsten en gang for alle», oppgis at den skal gå 0-100 km/t på to sekunder og ha en topphastighet på 300 km/t.

Drivlinjen blir en induktiv elmotor, som er koplet til en firetrinns girkasse med «overdrive». For å oppnå slike prestasjoner er det en forutsetning at bilen har firehjulsdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer