Ny Note fra Nissan i Renault-modus

Denne ”delvis” Almera-etterfølgeren ble lansert i Japan den 20. januar.

Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen Tone (Se DinSide Motor, 1.10.2004), som ble presentert på Paris-utstillingen i oktober i fjor, har nedkommet med en produksjonsbil. Det er bare å stokke litt om på bokstavene, så har vi den: NOTE. Noter dere det…

Opel Meriva-konkurrent

Note er en liten, praktisk bil av typen mini-fleksi, som får stadig mer suksess i Europa. Med en lengde på 3,99 meter og en akselavstand på 2,60 meter, plasserer den seg i midt i en kategori som har utviklet seg en god del i det siste. På den ene siden innbefatter denne biler med lengde i overkant av fire meter, som Norges klasseleder Opel Meriva, men også Ford Fusion eller de aldrende modellene Hyundai Matrix og Mitsubishi Space Star. På den andre siden, under fire meter, finner vi søster-modellen Renault Modus samt biler som Fiat Idea, Toyota Yaris Verso, Honda Jazz og… Lancia Musa.

Alle bildene:KLIKK

Bilen karakteriseres av svært god innvendig plass, god sikt i alle retninger og en modulerbar bagasjeavdeling i to etasjer. I bytrafikken vil en svingradius på kun 4,7 meter sørge for god fremkommelighet.

Renault-plattform

Note deler plattform med Renault Modus, samt med den fremtidige Renault Clio. Europeisk produksjon vil kunne komme til å foregå i Sunderland-fabrikken i nord-England, der den nåværende Almera nærmer seg pensjonsalderen. I Japan ble bilen presentert med en 1,5 liters motor og CVT-girkasse (trinnløs automat). Til Europa kan vi vente at den blant annet kommer med en ny 1,6 liter utviklet i fellesskap med Renault, samt med en Renault dCi-dieselmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer