Ny og barskere Subaru Forester

Nedtellingen er over og her ser du resultatet; splitter nye Subaru Forester.

Publisert
Sist oppdatert
En dieselmotor er ventet mot slutten av året og vil være den klart mest aktuelle her til lands.


Subaru kom med sin lett høybygde firehjulstrekker allerede i 1997. Siden den gang har den blitt oppdatert en rekke ganger, men først nå kommer det en helt ny generasjon. For å markere begivenheten startet Subaru nedtellingen til avdukingen allerede sent i november ved å vise et mørkt bilde av bilens hekk.

FolkeSUV

Ny og barskere Subaru Forester

Ny og barskere Subaru Forester

  1. Store bilder


Nå er alle bildene offisielle og pressemeldingen ble sendt ut 1. juledag. En skikkelig julepresang til alle Subaru-fans med andre ord. Kanskje blir bilen aktuell for flere også. Nye Forester havner midt i den populære folkeSUV-klassen og vil bli tilbudt med både automatgir, firehjulsdrift og dieselmotor, som vi kunne rapportere for kort tid tilbake. Om dieselmotoren vil bli tilgjengelig med automatgir, er imidlertid heller tvilsomt, i alle fall i første omgang.

Skikkelig SUV

Designmessig tar nå Subaru skrittet fullt ut og formgir Forester som en ekte SUV. Den forrige generasjonen var vel lav til å leve opp til akkurat den trendy betegnelsen, men det er ikke tilfellet med den nye generasjonen. Ikke minst skyldes dette at nye Forester har vokst hele 11 centimeter i høyden.

Større

Campingvognspeilet på panseret blir trolig ikke å finne på den europeiske versjonen
Campingvognspeilet på panseret blir trolig ikke å finne på den europeiske versjonen Vis mer


Også de andre veiene har Forester vokst, men noen nøyaktig lengde oppgis ikke. For øvrig er designen lett kantete og låner elementer fra så vel storebror Tribeca som konkurrent Mitsubishi Outlander. Enkelte elementer kan bli annerledes på den europeiske versjonen, men det dreier seg i alle fall ikke om mer enn detaljer.

Femseter

Innvendig har man latt seg inspirere av lillebror Impreza og kvalitetsfølelsen synes betydelig bedre enn i utgående utgave. Nye Forester er forøvrig en ren femseter.

Motorer

Når det gjelder motorer, fortsetter Subaru i kjent stil. To alternativer er foreløpig tilgjengelig, begge på 2,0 liter og i bokserutførelse, men én mangler turbo. Til gjengjeld blir den med sine mer moderate ytelser klart mest avgiftsgunstig i Norge. Noen tekniske data for den europeiske versjonen er i skrivende stund ikke offisielle, men regn med rundt 150 hestekrefter fra den ordinære 2,0-literen og trolig 230 hester fra turbomotoren.

Ny og barskere Subaru Forester


Heller ikke forbruks- og utslippstall er klare, men Subaru hevder å ha forbedret seg betydelig i forhold til forrige generasjon.

Diesel

En dieselmotor er ventet mot slutten av året og vil være den klart mest aktuelle her til lands.

ESP er nå forøvrig standard, også med manuelt gir.

Nye Forester lanseres nå i Japan og skal vises på bilutstillingen i Detroit i januar. Det er ikke klart når bilen vil komme til Norge.

Store bilder av nye Forester finner du her.

Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer